Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

Περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά

Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εντατικοποιούν τη δουλιά τους και παράλληλα προκαλούν αρκετή καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ήταν το κύριο πρόβλημα που διαπιστώθηκε στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Πειραιά, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια βουλευτή στην Α' Πειραιά. Μπροστά όμως στην ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση προωθεί την πρόσληψη εργαζομένων με τετράωρη απασχόληση, οι οποίοι, σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στις ώρες αιχμής της λειτουργίας των υπηρεσιών.

Παράλληλα, η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που βιώνουν, όπως η ακρίβεια, η ανεργία, ήταν μερικά από τα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι στα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ.

Από την πλευρά της η Ελπίδα Παντελάκη επισήμανε στους εργαζόμενους την πάγια θέση του ΚΚΕ για ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος. Αναφερόμενη στις ελλείψεις προσωπικού, τόνισε πως πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους, με την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να στηρίξουν το ΚΚΕ για να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων σε όφελος του λαού. Για να κτιστεί η λαϊκή συμμαχία που θα υπηρετήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και να έχει ο λαός ένα ισχυρό αποκούμπι μετά τις εκλογές οπότε θα αντιμετωπίσει πιο άσχημες εξελίξεις, είτε εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ