Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
«Οχι άλλο τσιμέντο»

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατασκευή γηπέδου στο Γουδί

Να «χρυσώσει το χάπι» για τη θυσία ενός μεγάλου χώρου πράσινου στο Γουδί, προκειμένου να χτιστούν το γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι σχετικές εγκαταστάσεις επιχείρησε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για τη δημιουργία χώρου πράσινου.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Λιάνης, προκειμένου να στηρίξει την κυβερνητική απόφαση, «το γήπεδο θα απέχει πάνω από εκατόν πενήντα μέτρα από τα παραπάνω νοσοκομεία, απόσταση που είναι ικανή να αποσβέσει τους θορύβους και καταλαβαίνω την ευαισθησία που υπάρχει. Παρ' όλα αυτά, για την ανέγερση του γηπέδου, θα συνταχθεί και θα εγκριθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία θα προσδιορίζει και θα επιβάλει πιθανόν πρόσθετα μέτρα, τα οποία και θα εφαρμοστούν». Παράλληλα, χαρακτήρισε το θέμα του γηπέδου «αντικειμενικό πρόβλημα», που πρέπει να λυθεί.

«Να, ποιος είναι ο ένοχος για την κατάντια που έχουμε σήμερα: Οι διάφορες κυβερνήσεις ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, που συνέχεια νομοθετούν και αλλάζουν τη χρήση εδαφών» τόνισε, απαντώντας, ο Ορέστης Κολοζώφ για τους χώρους πράσινου στην Αττική. Αναφορικά με το χώρο στο Γουδί, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ενώ έχουμε ένα τεράστιο πάρκο - ακόμα δεν έχει γίνει - ενώ έχουμε νομοθετήσει αυτό το πάρκο να γίνει υψηλού πρασίνου και να περάσει στους κατοίκους της περιοχής, στους Δήμους Ζωγράφου και Αθηνών, παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια ένα συστηματικό τεμαχισμό αυτών των 965 στρεμμάτων, που είχαμε νομοθετήσει να παραμείνει σαν πάρκο με διάφορες χρήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με πάρκο». Οπως επισήμανε, «έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και λέει ότι δε θα γίνει αυτό το πάρκο στις διαστάσεις που προβλέπαμε, έτσι όπως το είχαμε νομοθετήσει, αλλά θα βάλουμε στη μέση έναν όγκο από τσιμέντο με διάφορες άλλες δραστηριότητες πέρα από το γήπεδο». Ο Ορέστης Κολοζώφ κατέληξε, τονίζοντας: «Οι κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχή διαμαρτυρία. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ξανά να υποχωρήσουμε σε ορισμένα συμφέροντα που υπάρχουν και να διώξουμε και αυτό το λίγο πράσινο που έχουμε στην περιοχή. Πρόκειται για έγκλημα, που θα αναρωτιόμαστε ύστερα από δέκα χρόνια ποιος το αποφάσισε. Γιατί και αυτή η περιοχή με το γήπεδο εκεί πέρα θα γεμίσει στη συνέχεια από τσιμέντο και το ξέρετε πολύ καλά».

  • Τη θέση της ενάντια στην τσιμεντοποίηση του πάρκου στο Γουδί, όπως αυτή επιχειρείται με την κατασκευή εκεί του γηπέδου του Παναθηναϊκού, εκφράζει η Γραμματεία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ). Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΝΑΣ καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, στην επόμενη συνεδρίασή του, να ασχοληθεί με το θέμα και να πάρει απόφαση υπέρ της προστασίας του χώρου, ώστε να αξιοποιηθεί ως μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου, συμμετέχοντας, ανάμεσα σε άλλα, ενεργά στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτική επιλογή η εμπορευματοποίηση (2008-04-09 00:00:00.0)
ΟΧΙ στον τεμαχισμό και την τσιμεντοποίηση (2006-03-29 00:00:00.0)
Να δημιουργηθεί πάρκο υψηλού πρασίνου (2004-01-27 00:00:00.0)
Χαριστική βολή για τους κατοίκους (2004-01-08 00:00:00.0)
ΣΤΟΠ στο τσιμέντο - να γίνει πράσινο (2001-07-15 00:00:00.0)
"Σπάστε τα τσιμέντα, φυτέψτε τα με δέντρα" (1998-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ