Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ
Να δημιουργηθεί πάρκο υψηλού πρασίνου

Την αντίθεσή τους στην καταστροφή μεγάλου τμήματος του πάρκου στο Γουδί, για την κατασκευή γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, διατράνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου, κάτοικοι και φορείς της πόλης στην πλατεία Ελευθερίας, σε κινητοποίηση, που διοργάνωσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν την τακτική της σαλαμοποίησης και του κατατεμαχισμού του χώρου, που προωθείται από την κυβέρνηση, με τη συνηγορία των διοικήσεων των Δήμων Αθήνας και Ζωγράφου, και απαίτησαν τη δημιουργία ενιαίου πάρκου υψηλού πρασίνου στα 965 στρέμματα του χώρου. Πράγματι, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο ψήφισμα της συγκέντρωσης, «απαιτούμε ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου με 90% πράσινο και 10% ερασιτεχνικές αθλητικές εγκαταστάσεις (ν. 732/78), απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων και των εγκαταστάσεων της αστυνομίας, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη του ενιαίου πάρκου».

«Την ίδια στιγμή, που ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, υπόσχονταν, ότι δε θα τσιμεντοποιηθεί το Γουδί, παρασκηνιακά, τσαλαπατούν τις ίδιες τις υποσχέσεις τους», σημείωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου, Ν. Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε, πως είναι ανάγκη η άμεση ενεργοποίηση του λαού, για να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους και να αποτρέψουμε ένα ακόμα περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα.

Ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», τόνισε στο χαιρετισμό του, πως πρόκειται για συνολική πολιτική, που εφαρμόζουν κυβέρνηση και ΝΔ, που σαν στόχο έχει να παραδώσει «φιλέτα» γης στο μεγάλο κεφάλαιο. Συσχέτισε δε τα γεγονότα του πάρκου στο Γουδί με την υπόθεση Πάχτα, όπου τσιμεντοποιούνται δεκάδες στρέμματα δάσους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Γ. Θεοδωράτος και ο Γ. Χασιώτης, εκπρόσωπος του παραρτήματος οικοδόμων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ