Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η «Δημοτική Συνεργασία»

Χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό της Λάρισας, αλλά αντίθετα με τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος του, έκλεισε τα πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας της στα δημοτικά πράγματα η Δημοτική Αρχή της πόλης, επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας», Αγ. Παπαστεργίου, επικεφαλής και οι Γ. Λαμπρούλης και Β. Ζωγράφος.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή τον απολογισμό δράσης που έκανε η Δημοτική Αρχή, ο οποίος, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας», έγινε όχι ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά με έντονο πανηγυρικό χαρακτήρα μονολόγου. «Θύμιζε - τόνισε ο Αγ. Παπαστεργίου - αυτοκρατορικό διάγγελμα προς υπηκόους. Χωρίς αντίλογο, χωρίς συζήτηση, χωρίς δεύτερη άποψη. Επομένως, η εκδήλωση, η οποία δεν κινήθηκε στα πλαίσια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ελάχιστα έως καθόλου δημοκρατική».

Αναφερόμενος ο Αγ. Παπαστεργίου στον προϋπολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το 2003, υπογράμμισε πως ήταν από τους πλέον λιτούς στην ιστορία του δήμου και πρόσθεσε: «Την προηγούμενη χρονιά γνωρίσαμε μπαράζ αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, στα δίδακτρα του ωδείου, στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, στη θέσπιση τέλους για τον πολιτικό γάμο, αύξηση στα τέλη ταφής και μεγάλο εισιτήριο στη Δημοτική Πινακοθήκη, αύξηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Από την προ πενταετίας ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την παράταξη του κ. Τζανακούλη, οι Λαρισαίοι έχουν χορτάσει εξαγγελίες για έργα, που συνεχώς προγραμματίζονται, αλλά ουδέποτε πραγματοποιούνται».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι παρά την αυστηρή λιτότητα που επέβαλε η Δημοτική Αρχή, το χρέος του δήμου εξακολουθεί ν' αυξάνεται, με αποτέλεσμα να προγραμματίζεται εντός του 2004 η σύναψη νέου δανείου μεγαλύτερου του ενός δισεκατομμυρίου δραχμών. Και τόνισε ότι ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή γενικότερα υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο μέσα στο δήμο, αλλά και στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως στην ΚΕΔΚΕ, από θέσεις που έχει εκλεγεί.

Καταλήγοντας, ο Αγ. Παπαστεργίου υπογράμμισε πως η παράταξη της «Δημοτικής Συνεργασίας» θα εξακολουθήσει να ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση, να βρίσκεται κοντά στο λαό της Λάρισας, πρωτοπορώντας στον αγώνα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους Λαρισαίους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι νέα βάρη στους δημότες! (2007-02-03 00:00:00.0)
«Εμπρός για το βήμα της ανατροπής»! (2006-10-13 00:00:00.0)
Μήνυμα ελπίδας! (2006-10-10 00:00:00.0)
Στους αγωνιστικούς συνδυασμούς το συμφέρον των γυναικών! (2006-07-14 00:00:00.0)
Στη μάχη για την αποφασιστική ενίσχυσή της! (2006-04-15 00:00:00.0)
Σκάβει για... ψήφους (2002-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ