Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΓΕ
Ισχυροί οι δεσμοί μας με τις Κουβανές

Σε μια «ζεστή» εκδήλωση, αφιερωμένη στις γυναίκες της Κούβας, έκοψε την Κυριακή την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, «προσφέροντας» το πρώτο κομμάτι στην ειρήνη, «που θα την επιβάλλουμε, δε θα μας τη χαρίσουν», όπως σημείωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κ. Μπουντούρογλου.

Αναφερόμενη στους στενούς δεσμούς της ΟΓΕ με τις γυναίκες της Κούβας, η Κ. Μπουντούρογλου επισήμανε ότι «η Κούβα, χώρα του Τρίτου Κόσμου, έχει να καυχιέται ότι κατάστρεψε τις θεσμικές βάσεις του ρατσισμού και όλων των διακρίσεων», ενώ αναφερόμενη στα επιτεύγματα της Επανάστασης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στηριγμένη στο ότι "η υγεία του λαού είναι δικαίωμα του ανθρώπου από τη γέννησή του και δεν είναι διαπραγματεύσιμη" κατάφερε μέσα σε έναν εγκληματικό αποκλεισμό από φάρμακα να δημιουργήσει ένα, κυριολεκτικά, Εθνικό Σύστημα Υγείας, παράδειγμα και για τις αναπτυγμένες χώρες (ένας γιατρός για κάθε 168 κατοίκους σε όλη την Κούβα)... Η Κούβα δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει μόνη της. Κάθε απειλή ενάντια σ' αυτό το νησί, αποτελεί απειλή για κάθε χώρο του πλανήτη».

Χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας στις γυναίκες της Ελλάδας απηύθυνε η Σάντρα Σελέμα, υπογραμμίζοντας πως οι γυναίκες της Κούβας «είμαστε έτοιμες να υπερασπιστούμε με το αίμα μας κάθε σχολείο, κάθε νοσοκομείο, κάθε χιλιοστό της χώρας μας». Μιλώντας για τη θέση της γυναίκας στο νησί της Επανάστασης τόνισε ότι οι γυναίκες αποτελούν το 73% των επαγγελματιών, το 36% των βουλευτών, το 51,6% των ερευνητριών, ότι η παιδική θνησιμότητα έχει εκμηδενιστεί στα 6,3 παιδιά στα χίλια! «Οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο να πρωταγωνιστήσουμε για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Από μας εξαρτάται να νικήσει η ειρήνη τον πόλεμο, η ζωή το θάνατο...», σημείωσε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο επιτετραμμένος της κουβανέζικης πρεσβείας στην Ελλάδα, Πάολο Φερνάντες, εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Προβλήθηκε βίντεο για τις επιχειρήσεις υπονόμευσης της Επανάστασης από τα αμερικάνικα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ