Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πολιτική επιλογή η εμπορευματοποίηση

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή στη Βουλή

Το πρόβλημα του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων είναι βαθύτατα πολιτικό και σχετίζεται άμεσα με την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης, αφού στο καπιταλιστικό σύστημα η γη είναι μια αξία η οποία καθορίζει τα πάντα.

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, παρεμβαίνοντας στη Βουλή σε συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με τη δημιουργία πάρκων στο Γουδί, το Ελληνικό και τον Ελαιώνα.

Η ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου, είπε, ασφυκτιά από το τσιμέντο, την άναρχη δόμηση, την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, την καταστροφή δασών και του περιαστικού πράσινου. Αυτή η τραγική κατάσταση, τόνισε, που θίγει το σύνολο των εργαζομένων του Λεκανοπεδίου είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης συνειδητής πολιτικής επιλογής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού τόνισε ότι εκεί θα χτιστούν 1.200 στρέμματα και θα προστεθούν 15.000 - 20.000 κάτοικοι ενώ θα χρειαστούν και οι αντίστοιχες υποδομές όπως δρόμοι, σχολεία, υπηρεσίες, ιατρεία κ.λπ. Η αξία γης, είπε, στη συγκεκριμένη περιοχή είναι τόσο υψηλή, ώστε πριν ακόμα φύγει το αεροδρόμιο από εκεί τα κερδοσκοπικά γεράκια πετούσαν πάνω από το χώρο.

Για τον Ελαιώνα είπε ότι χαρίστηκαν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός 220 στρέμματα. Κάθε ΠΑΕ, τόνισε, πρέπει να αγοράζει ένα χώρο για να χτίσει το γήπεδό της και στη συγκεκριμένη περίπτωση 40 - 45 στρέμματα ήταν υπεραρκετά για αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα υπόλοιπα δόθηκαν για εμπορικές χρήσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Σπ. Χαλβατζής κατήγγειλε ότι στο Γουδί έχουμε έναν συνεχή ακρωτηριασμό, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ο χώρος να τεμαχίζεται και να ακυρώνεται ως ελεύθερος χώρος υψηλού πρασίνου και να μετατρέπεται σε τσιμέντο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ