Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Αντιδρούν στην καταπάτηση χώρου

Την αντίθεση κατοίκων και φορέων της περιοχής, συναντούν τα σχέδια καταπάτησης ενός από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στο Χαλάνδρι για να μεταφερθεί το υπουργείο Οικονομικών. Η αντίθεση των κατοίκων εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο Σπ. Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος, αφού μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των κατοίκων, επισήμανε πως το ΚΚΕ έχει φέρει το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας Ερώτηση. Τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα μαζικά και ενωτικά ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γης, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες όχι μόνο στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζουν τη γη σαν εμπόρευμα, αλλά και στη δημοτική αρχή.

Να σημειωθεί ότι η μεταφορά του υπουργείου θα γίνει σε έναν από τους ελάχιστους αδόμητους χώρους της περιοχής (πίσω από το Νομισματοκοπείο, στο «γήπεδο Απόλλωνα»), έκτασης 28,5 στρεμμάτων και θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Ετσι, δίνεται, προφανώς, η δυνατότητα σε μεγαλοεπιχειρηματίες να κατασκευάσουν μια σειρά από εμπορικά και άλλα κέντρα. Μάλιστα, η ιδιωτική εταιρία, που θα κατασκευάσει το κτίριο, θα παίρνει ενοίκιο για τα επόμενα... 26 χρόνια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ