Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Καταστράφηκαν καλλιέργειες

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που προκάλεσε ο παγετός της περασμένης βδομάδας σε εκατoντάδες στρέμματα υπαίθριων καλλιεργειών στο νομό Μαγνησίας, δίνοντας τελειωτικό πλήγμα στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημα πολλών αγροτών. Συγκεκριμένα, ζημιές που ανέρχονται στο 100% υπέστησαν οι καλλιέργειες των οπωροκηπευτικών στους Δήμους Αισωνίας, Αρτέμιδας και Νέας Αγχιάλου.

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, η ζημιά που προκλήθηκε στα υπαίθρια κηπευτικά, σε έκταση 300 στρεμμάτων, είναι καθολική. Ανάλογες είναι οι ζημιές που υπέστησαν και καλλιέργειες επίσπορης πατάτας στον Αλμυρό. Οσον αφορά σε άλλες καλλιέργειες, όπως της ελιάς και των εσπεριδοειδών, δεν έχει υπολογιστεί ακόμα το μέγεθος της καταστροφής.

Οι πληγέντες αγρότες διεκδικούν από την κυβέρνηση την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτές οι ζημιές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλες που προκάλεσαν και φέτος οι καιρικές συνθήκες σε καλλιέργειες του νομού Μαγνησίας, οδηγώντας σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα τους αγρότες, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τη συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί και τις καταστροφές ως μέσο για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που έχει ως στόχο η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ