Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΟΡΙΑ
Και χαράτσια με πρόσχημα τα «λάθη»

Δεν αναγνώρισαν ούτε την προβλεπόμενη δαπάνη ενοικίου στο 14% των ενοικιαστών!

Τα «καλά» της λεγόμενης φορολογικής απλοποίησης που ισχυρίζεται ότι πέτυχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Εκτός από τα επίσημα φοροχαράτσια σε αρκετούς φορολογούμενους δεν υπολογίστηκε ούτε καν η προβλεπόμενη έκπτωση για τις δαπάνες ενοικίου, με πρόσχημα τα «λάθη» που έγιναν στη συμπλήρωση των δηλώσεων!

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζουν τα εξής:

  • Οι φορολογούμενοι που δήλωσαν δαπάνες ενοικίου έφτασαν τους 1.254.786.
  • Από αυτούς οι 175.371 (ποσοστό περίπου 14%) είτε δήλωσαν λαθεμένο ΑΦΜ ιδιοκτήτη είτε παρέλειψαν να τον συμπληρώσουν. Η κατηγορία αυτή (στη μεγάλη πλειονότητα είναι ειλικρινείς) τιμωρήθηκε με τη μη αναγνώριση της δαπάνης! Το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στέκεται στην τυπολατρία, αναφέροντας ότι η «προϋπόθεση για την έκπτωση της δαπάνης είναι η ορθή αναγραφή του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη».

Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει τις φορολογικές δηλώσεις και το βιβλιαράκι με τις Οδηγίες για τα εισοδήματα του 2003. Να σημειώσουμε ότι το προλογικό κείμενο του εντύπου αυτού είναι στην πραγματικότητα προπαγανδιστικό - προεκλογικό έντυπο της κυβέρνησης. Περιέχει αρκετές ανακρίβειες, «στοιχεία» παντελώς άσχετα με τη συμπλήρωση των δηλώσεων και καλλιεργεί σκόπιμα διάφορες συγχύσεις γύρω από την αντιλαϊκή φορολογική πολιτική που εφάρμοσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ