Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα σκλήρυνση του «τρομονόμου»

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

«Καταιγιστικά πυρά» δέχτηκε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ για τις πρωτοφανείς προτάσεις του περί σκλήρυνσης της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, με τη βαρόνη Ελενα Κένεντι, κορυφαία νομικό και Εργατικό, μέλος της Βουλής των Λόρδων, να τον χαρακτηρίζει «αδιάντροπο απολυταρχικό» για τα σχέδιά του να αλλάξει τον τρόπο που οι ύποπτοι δικάζονται στα δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή πλείστες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν ως «εντελώς απαράδεκτα» τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν τη μείωση των αποδεικτικών στοιχείων που απαιτούνται από τα δικαστήρια ώστε να μπορούν να δικαστούν ύποπτοι, την απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων από τους κατηγορουμένους για να προστατεύονται οι πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, και την εκδίκαση των υποθέσεων από ειδικά δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ και αντιστρόφως, εξαιτίας της «αξιόπιστης» απειλής περί ενδεχόμενης επίθεσης από την «Αλ Κάιντα». Οι «British Airways» και «Air France» έχουν ματαιώσει πτήσεις από και προς την Ουάσιγκτον έπειτα από σύσταση των ΗΠΑ. Υπερατλαντικό ταξίδι ακύρωσε την Κυριακή και η «Continental Airlines». Σύμφωνα με το BBC, το μέτρο έχει προκαλέσει την αντίδραση των Βρετανών πιλότων, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνησή τους να διερευνήσουν το αξιόπιστο των πληροφοριών αυτών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ