Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΕΛΑ»
Συνέντευξη των συνηγόρων των κατηγορουμένων

«Δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική και πραγματική απόδειξη που να συνδέει τους κατηγορούμενους στην υπόθεση "ΕΛΑ" με το κατηγορητήριο». Αυτό τόνισε χτες η δικηγόρος Α. Ζορμπαλά, σε συνέντευξη Τύπου της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης». Ολοι οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν ως πολιτική τη δίκη.

Η Α. Ζορμπαλά, συνήγορος του κατηγορούμενου Μ. Κασσίμη, ανέφερε - μεταξύ άλλων - ότι το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι Α. Κανάς, Χ. Τσιγαρίδας, Μ. Κασσίμης, Ε. Αθανασάκη και Κ. Αγαπίου είναι «πολιτικό κείμενο και για πρώτη φορά εμφανίζεται στη δικαστική πρακτική». Επίσης, ενώ δεν υπάρχει στη χώρα μας αποδεκτός ορισμός της έννοιας της τρομοκρατίας, υιοθετείται ο ορισμός της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που έγινε στη Χαλκιδική το 2002, τη στιγμή που δεν έχει ψηφιστεί από κάποια Βουλή, προδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο μελλοντική απόφαση του Κοινοβουλίου.

Ο δικηγόρος Δ. Μπελαντής είπε πως επειδή δεν μπορεί να στηριχτεί το κατηγορητήριο, υιοθετείται η αρχή της συλλογικής ευθύνης, ενώ το βούλευμα δέχεται ότι υπάρχουν εγκλήματα γνώμης. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΔΣΑ, παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Ν. Γιαννόπουλος από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης» και ο Γ. Ρούσσης, καθηγητής του Παντείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ