Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Ασκήσεις, βάσεις και πυρηνικά

ΜΟΣΧΑ.--

Στη μέση μεγάλης στρατιωτικής άσκησης κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και στρατηγικές πτήσεις βομβαρδιστικών βρίσκεται η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γιούρι Μπαλουγιέφσκι.

Ο Μπαλουγιέφσκι στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου αρνήθηκε ότι στόχος της άσκησης είναι οι ΗΠΑ, αλλά πρόσθεσε ότι η Ρωσία οφείλει να απαντήσει στα σχέδια των Αμερικανών για την ανάπτυξη «μικρών πυρηνικών» όπλων. Σε αυτές τις ανησυχίες πρέπει να προστεθούν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Αμυνας Σεργκέι Ιβάνοφ σχετικά με την προοπτική εγκατάστασης αμερικανικών βάσεων στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής. O Ιβανόφ χαρακτηριστικά ζήτησε να δοθεί στη Ρωσία δυνατότητα πρόσβασης και ελέγχου των βάσεων που πρόκειται να δημιουργηθούν σε αυτές τις χώρες ώστε να διαπιστωθεί ότι «δε θίγονται τα συμφέροντά της».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος χτες δήλωσε ότι τα σχέδια για τη μετεγκατάσταση των βάσεων στην ανατολική Ευρώπη θα είναι εν πολλοίς έτοιμα στα τέλη Μάρτη, ενώ εμπειρογνώμονες βρίσκονται ήδη σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Πολωνία προς αναζήτηση κατάλληλων τοποθεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ