Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Παρατείνουν το καθεστώς απομόνωσης...

ΧΑΓΗ.--

Για έναν ακόμη μήνα παρατάθηκε το καθεστώς επικοινωνιακής απομόνωσης του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οι εισαγγελείς προσδοκούν πως έτσι θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις προετοιμασίες του πρώην ηγέτη, στο μικρό διάστημα των τριών μηνών που απομένει, για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του έναντι της βιομηχανίας των δεκάδων κατηγοριών περί «εγκλημάτων πολέμου». Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, η «επικοινωνιακή απομόνωση» του Μιλόσεβιτς θα ισχύσει έως το Μάρτη. Εως τότε θα του επιτρέπουν μόνον την τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικηγόρους του, μέλη της οικογένειάς του και πιθανούς μάρτυρες που σχετίζονται με την προετοιμασία της υπεράσπισής του.

Καθεστώς επικοινωνιακής απομόνωσης ενισχυμένο με την «προειδοποίηση» της παρακολούθησης των πλέον απαραίτητων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ανακοινώθηκε χτες και για τον ηγέτη του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, που κρατείται στη Χάγη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία.

Στο μεταξύ, χτες, κατέθεσε στη δίκη Μιλόσεβιτς ο πρώην πρέσβης της Αργεντινής στον ΟΗΕ (1993) Ντιέγκο Αρία, που στην κατάθεσή του κατήγγειλε τον τότε ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι για αδράνεια παρά τις προειδοποιήσεις που, όπως κατέθεσε, είχε απευθύνει σε έκθεσή του για τη Βοσνία το 1993, όπου έκανε λόγο για «γενοκτονία σε αργή κίνηση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ