Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Συντονισμένα στο δρόμο του αγώνα

Σε συντονισμό της δράσης για να προωθήσουν κοινές διεκδικήσεις και στόχους προχωρούν οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Οι Ενώσεις κατέληξαν στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από τους προέδρους των Ενώσεων ή τους αναπληρωτές τους, η οποία και θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 16 του Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Οι Ενώσεις, που συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή δράση, δεσμεύονται «να σφυρηλατήσουν την ενότητα και την αλληλεγγύη του κλάδου μέσα από κοινούς διεκδικητικούς αγώνες. Να περιφρουρήσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών τους. Να αγωνιστούν ενάντια σε κάθε απόπειρα προσβολής όσων οι Ενώσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα έχουν κατακτήσει και κατοχυρώσει. Να συντονίσουν τις ενέργειές τους προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου επιτελικού συνδικαλιστικού οργάνου με κατάληξη το Συνδικάτο στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ».

Οι Ενώσεις που υπογράφουν το πρωτόκολλο συνεργασίας και συντονισμού είναι: «Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών», «Ενωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου», «Ενωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών», «Ενωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών», «Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων», «Ενωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών», «Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ