Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Τους «σερβίρουν» απολύσεις

Στο δρόμο βρίσκονται 28 εργαζόμενοι στην καφετερία - εστιατόριο «Πάρκο της Ειρήνης», που λειτουργεί εντός του χώρου και της δικαιοδοσίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η αλλαγή ιδιοκτήτη, με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε με το Πανεπιστήμιο, δεν εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας όσων δούλευαν μέχρι τώρα στο «Πάρκο της Ειρήνης». Οι εργαζόμενοι σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες στην πρυτανική αρχή, απαίτησαν από τον πρύτανη Χρ. Χατζηθεοδώρου να δεσμευτεί πως ο νέος ιδιοκτήτης δε θα τους απολύσει και ζήτησαν σε αντίθετη περίπτωση να ακυρώσει τη σύμβαση. Ο πρύτανης υποσχέθηκε απλά πως θα προσπαθήσει να πείσει το νέο ιδιοκτήτη να μην τους απολύσει, χωρίς ωστόσο να πείσει κανέναν.

Σε ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσε η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ επισημαίνει πως «οι εργαζόμενοι πληρώνουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπου βασιλεύει η ασύδοτη δράση και η ελευθερία της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου. Ηρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να καταψηφίσουν τα κόμματα του δικομματισμού και να αναδείξουν ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ