Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ενίσχυση των ΚΕΔΑΚ

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, χτες το υπουργείο Ανάπτυξης ενέταξε αλλά πέντε οχήματα (κινητές μονάδες) στο στόλο των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ). Τα πέντε αυτά οχήματα, έρχονται να προστεθούν σε τρία που ήδη έχουν «βγει στους δρόμους» και θα πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους σε πρατήρια και αποθηκευτικούς χώρους, για την πάταξη της νοθείας. Συνολικά το πρόγραμμα στελέχωσης των ΚΕΔΑΚ προβλέπει την αγορά 20 οχημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 5.846.940 ευρώ.

Το προηγούμενο διάστημα, οι ελεγκτές των ΚΕΔΑΚ διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους σε περίπου 1872 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 30 πρατήρια στα οποία επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 1,861 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έσοδα από τα πρόστιμα, αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η πλήρης στελέχωση των ΚΕΔΑΚ με τα 20 οχήματα, αναμένεται να επιτευχθεί τον προσεχή Αύγουστο. Πέντε οχήματα θα παραδοθούν τον Ιούνη και τα υπόλοιπα 7 τον Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ