Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
HΠΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ο τρόμος πάει στο σχολείο
ΦΟΡΤ ΓΚΙΜΠΣΟΝ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-

Τραυματίας από τους πυροβολισμούς συμμαθητή του στην Οκλαχόμα

Associated Press

Τραυματίας από τους πυροβολισμούς συμμαθητή του στην Οκλαχόμα
Ενας ακόμη έφηβος πήρε όπλο. Ενας ακόμη έφηβος στρέφεται κατά των συμμαθητών, πυροβολώντας αδιακρίτως. Μετά το Κολοράντο, η σειρά της Οκλαχόμα να γνωρίσει τι σημαίνει ξέφρενη, άκρατη βία στα σχολεία. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ένας Ολλανδός έφηβος ακολούθησε πιστά τα «αμερικανικά πρότυπα» και αιματοκύλησε το σχολείο του...

Δύο απολύτως τραγικά και πανομοιότυπα περιστατικά, που τα χωρίζουν μόλις μερικές ώρες και χιλιάδες χιλιόμετρα. Το αποτέλεσμα ίδιο και οι αιτίες από κοινού «άγνωστες».

Στο πρώτο περιστατικό που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας -τοπική ώρα - στην πόλη Φορτ Γκίμπσον της Πολιτείας της Οκλαχόμα, ένας δεκατριάχρονος με ένα 9άρι ημιαυτόματο εισέβαλε με περίεργες διαθέσεις στο προαύλιο του σχολείου και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προτού αφοπλιστεί από έναν καθηγητή του. Ωστόσο, οι σφαίρες του βρήκαν 4 συμμαθητές του, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά έχοντας αποφύγει τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Το μικρό λιπόσαρκο μετά τη σύλληψή του έδειχνε να μην ξέρει πού βρίσκεται, ενώ οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι δεν ήξερε τι έκανε και δεν είχε συνειδητοποιήσει ακριβώς τι συνέβη, ενώ οι αρχές βάσει των ερευνών που έκαναν δε βρήκαν ούτε ίχνος στο πολύ σύντομο παρελθόν του μαθητή προβληματικής ή παραβατικής συμπεριφοράς. Οι συμμαθητές του, που αναγνώρισαν στο πρόσωπο του οπλοφόρου τον Σεθ Τρίκεϊ, δήλωναν ότι «δεν πρόσεξαν καμία διαφορά ούτε στην έκφρασή του ούτε στις αντιδράσεις του». Τελικά τι όπλισε το χέρι του 13χρονου αριστούχου και πολύ δημοφιλή μαθητή: Ουδείς το γνωρίζει ακόμη...

Μπορεί να είναι ακριβώς οι ίδιοι λόγοι, ή ακόμη και διαφορετικοί, που όπλισαν το χέρι του 17χρονου Τεό βαν Μπρούγκεν, ο οποίος χτες το πρωί πυροβόλησε τέσσερις συμμαθητές του και έναν καθηγητή του μέσα στο σχολείο του στην πόλη Βέγκελ, περίπου 100 χλμ νοτίως του Αμστερνταμ. Ολοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές ο ένας εξ αυτών βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο στόχος του Βαν Μπρούγκεν ήταν ένας συμμαθητής τουρκικής καταγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ