Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Χάθηκαν οριστικά (;) τα ίχνη του «Μαρς Πόλαρ Λάντερ»
ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.-

Η ατέρμονη σιγή του διαστημοπλοίου «Μαρς Πόλαρ Λάντερ» κάνει πλέον τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ να θεωρούν πως για μία ακόμη φορά συνέβη το μοιραίο... και το διαστημόπλοιο καταστράφηκε.

«Μετά από τέσσερις πολύ δύσκολες μέρες, η ομάδα υποστήριξης του "Μαρς Πόλαρ Λάντερ" έπαιξε τον τελευταίο της άσο απόψε και έχασε», δήλωσε νωρίς χτες το πρωί ο διευθυντής του προγράμματος Ρίτσαρντ Κουκ, στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια. Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως «απέτυχε και η τελευταία προσπάθεια για επικοινωνία» με το διαστημόπλοιο, χαρακτηρίζοντας εν ολίγοις φρούδες οποιεσδήποτε ελπίδες για το μέλλον της παρούσας αποστολής στον Αρη. Εντούτοις, μια που η ελπίδα... πεθαίνει πάντα τελευταία, ο Ρίτσαρντ Κουκ πρόσθεσε πως κάποιες προσπάθειες για επικοινωνία με το «Μαρς Πόλαρ Λάντερ» θα καταβληθούν μέσα στις προσεχείς δύο βδομάδες.

Παρά τα πρόσφατα «αισιόδοξα» σενάρια για την αποστολή του διαστημοπλοίου της ΝΑΣΑ, τα τελευταία πιθανολογούν πως η τύχη του «Μαρς Πόλαρ Λάντερ» δεν ήταν άλλη, παρά η συντριβή του σε κάποια περιοχή κοντά στο νότιο πόλο του λεγόμενου «Κόκκινου Πλανήτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ