Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Συνεχίζουν την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Καταγγελίες των Ομοσπονδιών Λογιστών και Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων προκαλούν οι τοποθετήσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλου, ότι «ήρθε η ώρα της ιδιωτικής ασφάλισης», και του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Αλογοσκούφη, για λήψη μέτρων με στόχο «την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης». Τοποθετήσεις που, αν μη τι άλλο, προοιωνίζονται την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, μετά τις εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έφθασε στο σημείο να εξισώσει την Κοινωνική Ασφάλιση με την ιδιωτική και να μιλήσει ακόμα για το ενδεχόμενο συνταγματικής κατοχύρωσης της τελευταίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου τονίζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ιδιωτική ασφάλιση και απαιτεί δημόσια κοινωνική και καθολική ασφάλιση. Ενώ τονίζει ότι αυτές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «δείχνουν καθαρά τι μαύρες μέρες περιμένουν τους εργαζόμενους εάν οι δικομματικοί "αντίπαλοι"... βγουν ενισχυμένοι στις εκλογές της 7 του Μάρτη» και καταλήγει καλώντας τους εργαζόμενους «να τους καταψηφίσουν στις εκλογές. Παράλληλα, απευθύνουμε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία για δράση συλλογική με τη δημιουργία ενιαίου μετώπου πάλης, αντίστασης και διεκδίκησης».

Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, στην ουσία ευθυγραμμίστηκαν με τις απαιτήσεις των ασφαλιστικών εταιριών. Οι θέσεις τους είναι μια «νέα τορπίλη στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ασφάλισης». Οι εργαζόμενοι, τονίζει, «είναι βέβαιο ότι θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους στις εκλογές της 7 του Μάρτη τις θέσεις των δύο κομμάτων και θα στείλουν ανάλογο μήνυμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ