Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
«Μαύρο» στους υπεύθυνους για τα προβλήματα

Κάλεσμα σε όλους τους σχολικούς φύλακες, που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας υπό το καθεστώς ομηρίας, να ενισχύσουν στις 7 του Μάρτη τις δυνάμεις που στάθηκαν δίπλα τους, αγωνίστηκαν, διεκδίκησαν, αλλά και που μετά τις εκλογές θα συνεχίσουν τον ίδιο αγώνα χωρίς υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Φυλάκων Ν. Αττικής.

Η επιτροπή καλεί τους σχολικούς φύλακες στις 7 του Μάρτη να θυμηθούν ποιοι είναι υπεύθυνοι: «για τη σημερινή κατάσταση της ανασφάλιστης εργασίας μας 3,5 χρόνια τώρα;». Για την αβεβαιότητα που νιώθουμε με τις εξάμηνες παρατάσεις που μας ξεγελούν; Για την αμοιβή της εργασίας μας που από το 2001 ως σήμερα είναι ίδια, ενώ το κόστος της ζωής καθημερινά ανεβαίνει; Που παραμένει άλυτο το εργασιακό μας πρόβλημα, ενώ προωθείται η μερική απασχόληση δηλαδή μερική ζωή;».

Και συνεχίζει: μήπως είναι οι ίδιοι: «που υπόσχονται και στα παιδιά μας ότι θα εργάζονται και εκείνα ανασφάλιστα για 4 χρόνια τουλάχιστον; Που σε εμάς τους ίδιους υποσχέθηκαν ότι μετά την 11μηνη κατάρτισή μας θα εργαστούμε κανονικά και μετά θα μονιμοποιηθούμε; Που μας λένε για την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη ενώ για εμάς ετοιμάζουν τη μερική απασχόληση - μερική ζωή με μισθούς πείνας; Που ψηφίζουν βιαστικά στη Βουλή τροπολογίες προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, προσπαθώντας να εκπληρώσουν ακόμα και τώρα τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει;».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους στις 7 Μάρτη να θυμηθούν: «Η ΕΕ επιβάλλει την αύξηση της μερικής απασχόλησης, των ιδιωτικοποιήσεων, την καθήλωση των μισθών, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, την αφαίρεση των κατακτήσεών μας, την προκλητική αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Οτι η λιτότητα για τον εργαζόμενο έχει γίνει μόνιμη κατάσταση. Οτι η πολιτική αυτή δε διορθώνεται μόνο ανατρέπεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ