Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πλειοδοσία στις... απειλές από τους Ταλιμπάν

Βρετανοί των ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων σε δράση

Associated Press

Βρετανοί των ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων σε δράση
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΧΟΣΤ.--

Για «επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας» την άνοιξη από πλευράς Ταλιμπάν έκανε χτες λόγο, μιλώντας σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Σαϊφούλ Αντελ, οπλαρχηγός του φονταμενταλιστικού ισλαμικού κινήματος «υπεύθυνος» για τις επιχειρήσεις των δυνάμεών του στην περιοχή της Χοστ, νοτιοανατολικά της Καμπούλ, κοντά στην αφγανοπακιστανική μεθόριο.

«Οι Αμερικανοί τα έχουν σκεφτεί όλα εκτός από αυτό. Θα είναι χωρίς προηγούμενο. Σκοπεύουμε, για παράδειγμα, να επιτεθούμε εναντίον μιας μεγάλης πόλης, να την καταλάβουμε για λίγες ώρες και στη συνέχεια να αποχωρήσουμε. Θα πραγματοποιήσουμε επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων. θα έχουμε πολλούς μάρτυρες, αλλά θα επιτύχουμε. Θα συνεχίσουμε την τακτική της ενέδρας εναντίον των αμερικανικών περιπόλων. Θα πολλαπλασιάσουμε αυτό το είδος των επιθέσεων. Μόλις οι Αμερικανοί στρατιώτες βγαίνουν από τις βάσεις τους, γνωρίζουμε όλες τις κινήσεις τους. Γνωρίζουμε ακόμη και τον κατάλογο των προδοτών που εργάζονται για λογαριασμό τους και το ύψος των αποδοχών τους», δήλωσε ο Αντελ.

Σημειωτέον ότι τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια περί αμερικανικών «επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας» στο Αφγανιστάν την άνοιξη, όπως αυτό της «Σικάγο Τρίμπιουν», που μάλιστα είχε προκαλέσει διπλωματικά προβλήματα στην Ουάσιγκτον, καθώς ανέφερε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ επρόκειτο να «διεισδύσουν» και εντός Πακιστάν - κάτι που διαψεύστηκε μετ' επιτάσεως.

Κι ενώ οι απειλές ένθεν κακείθεν μένουν να επαληθευτούν από τα πράγματα, το βέβαιο είναι ότι το ΝΑΤΟ θα κληθεί, από το καλοκαίρι φέτος, να εμπλακεί «πολύ περισσότερο» στην κατοχή του Αφγανιστάν (βλέπε και ρεπορτάζ από τη χτεσινή συνάντηση Σέφερ - Σημίτη), καθώς η αμερικανική κυβέρνηση θέλει την επιστροφή κάποιων χιλιάδων στρατιωτών στην πατρίδα τους, για τους προφανείς - προεκλογικούς - λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ