Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Εντονες πιέσεις προς τον Αριστίντ

Δε σταματούν οι συγκρούσεις

Associated Press

Δε σταματούν οι συγκρούσεις
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.--

Η χώρα είναι μοιρασμένη στα δύο, η απειλή εμφυλίου σοβεί, η κρίση βαθαίνει, οι διπλωματικές πιέσεις εντείνονται, η Γαλλία καραδοκεί και αναζητεί την ευκαιρία να αποστείλει «ειρηνευτικά στρατεύματα», όπως τα αποκαλεί, και οι ΗΠΑ πετούν το μπαλάκι στο Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών...

Οργανισμός που τελικά εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητά από τον πρόεδρο της Αϊτής Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ να συμβάλει για την επίλυση της κρίσης στη χώρα του, με τη συμμόρφωσή του στο σχέδιο του Οργανισμού και του περιφερειακού οργανισμού Caricom και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Γαλλία ανακοίνωσαν την απόφασή τους να στείλουν σήμερα Σάββατο μια επιτροπή αντιπροσώπων στην Αϊτή για να πιέσουν τον πρόεδρο Αριστίντ να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει υποσχεθεί σε στελέχη της αντιπολίτευσης, τα οποία τώρα μετέχουν στη βίαιη εξέγερση που σημειώνεται εναντίον του καθεστώτος του. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Καναδά, Μπιλ Γκράχαμ, η επιτροπή των αντιπροσώπων πρόκειται να μεταβεί στην Αϊτή το Σάββατο και σε αυτή θα μετέχουν και εκπρόσωποι του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και της περιφερειακής Caricom.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ