Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Τα βλέμματα σε τείχος και Χάγη

ΓΕΝΕΥΗ - ΡΑΜΑΛΑ.-

Την απογοήτευσή του για τη μικρή παρουσία των αραβικών χωρών στο πλευρό των Παλαιστινίων στην ακροαματική διαδικασία για το διαχωριστικό τείχος που αρχίζει τη Δευτέρα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εξέφρασε, χθες, ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ. Ο Ναμπίλ Σάαθ επέκρινε ανοιχτά τη στάση αρκετών αραβικών χωρών, κίνηση που δε συνηθίζει η παλαιστινιακή πλευρά, τονίζοντας ότι «αρκετές αραβικές χώρες δεν έστειλαν ούτε καν έκθεση για το διαχωριστικό τείχος στο Διεθνές Δικαστήριο. Είναι μεγάλη απογοήτευση για εμάς», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η Γενική Εισαγγελία του Ισραήλ φέρεται να συνέστησε, επιτακτικά, την αλλαγή της πορείας του διαχωριστικού τείχους, τόσο σε σημεία που έχουν, ήδη, κατασκευαστεί, όσο και σε σημεία που δεν έχουν ακόμη ανεγερθεί. Προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους ασφαλείας, την Κυριακή θα αρχίσουν εργασίες κατεδάφισης του τείχους πέριξ του παλαιστινιακού χωριού Μπάκα αλ Σαρκία, το οποίο βρέθηκε εντελώς απομονωμένο εξαιτίας του, τόσο από τα παλαιστινιακά, όσο και από τα ισραηλινά εδάφη.

Το διαχωριστικό τείχος επέκρινε, τέλος, και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες. Ο Πίτερ Χάνσεν, αναγγέλλοντας την οργάνωση έκτακτης σύσκεψης για τα παιδιά και την απασχόληση στα παλαιστινιακά εδάφη στις 7-8 Ιουνίου, προειδοποίησε ότι η «απελπισία και ο κυνισμός αυξάνονται κατακόρυφα στους κόλπους του παλαιστινιακού πληθυσμού και αυτό απειλεί να προκαλέσει σοβαρότατη έκρηξη σε ολόκληρη την περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ