Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Προειδοποίηση για σοβαρές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία από την υπερχρέωση των δύο μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, FΝΜΑ και FHLM, απηύθυνε προς το Κογκρέσο, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Αλαν Γκρίνσπαν, ζητώντας από το Κογκρέσο να θέσει ανώτατο όριο στις υποχρεώσεις των δύο ιδρυμάτων, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Τα δύο ιδρύματα είναι υπεύθυνα για το 75% των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί σε αμερικανικές οικογένειες και συγκεντρώνουν υποθήκες ιδιωτικών κατοικιών, τις οποίες μετατρέπουν σε μετοχές και πωλούν στη συνέχεια σε διεθνείς επενδυτές.

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.-- 1.391 άνθρωποι κατήγγειλαν στην Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι έπεσαν θύματα βασανισμών στην Τουρκία το 2003 έναντι 876 στη διάρκεια του 2002, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης. Η οργάνωση προχτές κάλεσε για την απελευθέρωση του Ιχσάν Τζιμπελίκ, μέλους του μουσικού συγκροτήματος «Grup Yorum», ο οποίος κρατείται εδώ και βδομάδες, αλλά και 130 μελών της οργάνωσης «Tayad».

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πρόταση με στόχο «την περιεκτική ανάσχεση των πυρηνικών δραστηριοτήτων» φέρεται πως έθεσε χτες στο τραπέζι εξαμερών συνομιλιών στο Πεκίνο υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της ΛΔ Κορέας. Ωστόσο δεν έγιναν γνωστές άλλες πληροφορίες αναφορικά με την πρόταση, ούτε και η αντίδραση των άλλων πέντε αντιπροσωπειών από Κίνα, ΗΠΑ, Ρωσία, Νότια Κορέα...

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, κάλεσε τη Μόσχα να εγκαταλείψει τις δύο στρατιωτικές βάσεις που έχει στη Γεωργία από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης μετά από τη συνάντηση με τον Μιχαήλ Σαακασβίλι.

ΖΥΡΙΧΗ.-- Η ελβετική Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που έχασε μέλη της οικογένειάς του κατά τη σύγκρουση στον αέρα δύο αεροπλάνων, το 2002, ως ύποπτο για τη δολοφονία ενός πρώην ελεγκτή εναέριου κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης που είχε υπηρεσία τη νύχτα της αεροπορικής τραγωδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ