Κυριακή 29 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Πατριδογνωμόνιο
Εκλογές SMS

Αν δεν ήταν εφιαλτικό και μόνο να το σκέφτεται κανείς σαν καρεδάκι από παλιά ταινία, θα 'λεγε πως οι μέρες μας θυμίζουν, με δημοκρατικές διαδικασίες, δε λέω, μέρες του '36 και θίασο μαζί σε μοντέρνα συσκευασία. Ιδέες - μοντελάκια κυκλοφορούν με το κιλό στην αγορά. Οι ανθρώπινες ανάγκες βγήκαν στα παζάρια πάνω σε πάγκους με χρυσόχαρτα. Η νοημοσύνη μας στο σφυρί κι η πλύση εγκεφάλου ν' αγγίζει τα όρια των βασανιστηρίων καθώς ξοδεύεται απίστευτο χρήμα, χρόνος και μελάνι για να πειστούμε ότι το μέλλον μας το καθορίζει εκείνο το ένα, πανάκριβο λεπτό, προσέξτε καλά, ένα μόνο λεπτό, που 5.000.000 Ελληνες είδαν το ντιμπέιτ. Ε, και; Σ' ένα λεπτό χωράει η ανεργία, η δουλιά, το σχολείο, το Αιγαίο, η σύνταξη, το σωματείο, η τσακισμένη μέση του εργάτη που 'πεσε προχτές από τη σκαλωσιά, τα διαλυμένα γόνατα της καθαρίστριας, το δράμα της μάνας που κλαίει βουβή γιατί το παιδί έμπλεξε στα ναρκωτικά;

Κι όμως, σύντροφοι, στους μοντέρνους καιρούς, θα τρίζουν τα κόκαλα του Τσάρλι Τσάπλιν, η προεκλογική περίοδος στο 2004 έχει τη μορφή της αποδόμησης όλων των κεκτημένων και κυρίως τη μορφή της προπαγάνδας υπέρ ενός πολιτισμού-χαρτοπετσέτα μιας χρήσης.

Και μες στο χαμό νάτο πιο λαμπερό από ποτέ, ειλικρινές, σαφές, υγιές, στέρεο στις βάσεις του και με το κεφάλι ψηλά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, να μη δείχνει απλώς τις μάσκες του δικομματισμού, αλλά να τις τραβάει. Να μη φτιάχνει απλώς σποτάκια για την τηλεόραση - έτσι κι αλλιώς τα καλύτερα που είχαμε τα τελευταία χρόνια - αλλά να τα έχει υλοποιήσει ως περιεχόμενο πριν από την προβολή τους. Παλιοί σύντροφοι ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες και τις αγκαλιές τους. Νέοι και νέες με τη μυρωδιά του σχολείου ακόμα στα μαλλιά βγαίνουν στους δρόμους τους δύσκολους κι ανηφορικούς με τον ήλιο στο πρόσωπο κι όχι στο πέτο. Οι γέροι μας αναθάρρεψαν. Οι μεσόκοποι χαμογελούν. Οι γυναίκες μας πείσμωσαν. Τα παλικάρια μας φοβίζουν τον ταξικό αντίπαλο. Σ' αυτές τις εκλογές, σύντροφοι, το ΚΚΕ κέρδισε ήδη το μεγάλο του στοίχημα: Να ξέρουν όλοι και να σέβονται όλοι πως είναι το κόμμα του λαού που αντρειεύει και θεριεύει ακόμα κι όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να το θέσει στη γωνία. Το ΚΚΕ, σύντροφοι, σ' αυτές τις εκλογές δεν έχει ούτε ένα μέλος, ούτε ένα φίλο, ούτε ένα σύμμαχο, που να μη βαδίζει ως τις κάλπες με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια γελαστά. Είμαστε το μέλλον και δε χωράμε σε ποσοστά. Εμπρός γερά και δυνατά.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ