Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΥΤΑΛΙΔΗ
Σε διαθεσιμότητα 90 εργάτες

Σε 90 διαθεσιμότητες εργαζομένων προχώρησε η διοίκηση του ομίλου Κουταλίδη στη συρματουργία «ΔΑΡΙΓΚ» στη Χαλκίδα. Αντιδρώντας σ' αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, 4ωρες στάσεις εργασίας με απόφαση της διοίκησης του σωματείου. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για δεύτερο γύρο διαθεσιμοτήτων, καθώς ο προηγούμενος είχε λήξει το Δεκέμβρη του 2003.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Λάζαρος Χατήρας, μέλος της διοίκησης του σωματείου, «η στάση της εργοδοσίας είναι αχαρακτήριστη και την καταγγέλλουμε, σαν συνδυασμός, ως αντεργατική. Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι μετά τις πρώτες διαθεσιμότητες που έληξαν το Δεκέμβρη του 2003, θα λειτουργούσε κανονικά το εργοστάσιο, τώρα επανέρχονται παίζοντας διάφορα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων».

Ωστόσο, είναι γνωστό από παλιότερα ότι ο όμιλος Κουταλίδη δεν έχει σκοπό να λειτουργήσει το εργοστάσιο, καθώς ήδη από 270 εργαζόμενους, που απασχολούσε, σήμερα έχουν μειωθεί στους 195. Αυτό που επιδιώκει είναι το κλείσιμό του και την απάλειψη των «εμποδίων», ούτε ώστε στην έκταση των 55 στρεμμάτων του εργοστασίου, που βρίσκονται στο κέντρο της Χαλκίδας, να ανεγείρει εμπορικά, συνεδριακά κέντρα, κινηματογράφους και κατοικίες. Και σ' αυτήν την επιδίωξή του ο όμιλος φαίνεται ότι έχει τη συμπαράσταση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τοπικών πολιτικών και όχι μόνο στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αντίθετοι είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ