Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλούν και χλευάζουν τους συνταξιούχους

Οσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών, τόσο θεριεύουν η υποκρισία, η αναξιοπιστία και η προκλητική κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων. Προχτές ήταν η σειρά των συνταξιούχων να δεχτούν κατά πρόσωπο τη χλεύη του υποψήφιου πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου.

Υποσχέθηκε ο Γ.Α.Π ότι το 2005 «θα» καταργήσει τη διπλή φορολογία των συντάξεων, το διπλό χαράτσι δηλαδή που πληρώνουν οι συνταξιούχοι για το Λογαριασμό Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης - το διαβόητο ΛΑΦΚΑ.

Από κοντά πανηγυρίζουν οι αστικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για την εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου ότι θα καταργήσει το χαράτσι υπέρ του ΛΑΦΚΑ που καθιέρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1992. Εκαναν όμως «γαργάρα» όλα αυτά τα χρόνια, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που όχι μόνο διατήρησε αυτή τη φορολογία αλλά και την ανανέωσε και, μάλιστα, τρεις φορές. Με τον τελευταίο, δε, αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης Σημίτη, επέκτεινε το χαράτσι μέχρι το 2008.

Ετσι, χτες, με τους ίδιους πίνακες, «Εθνος», «Ελευθεροτυπία» και «Νέα» ενημέρωναν τους αναγνώστες τους τι ποσά θα γλιτώνουν οι συνταξιούχοι από την κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου. Αν βέβαια το «θα» γίνει ποτέ πράξη.

Οι πίνακες αυτοί δίνουν τη δυνατότητα και άλλης ανάγνωσης. Αποδεικνύουν, δηλαδή, περίτρανα πόσο ακριβά πλήρωσαν οι συνταξιούχοι τη συγκεκριμένη αντιασφαλιστική διάταξη που έθεσε σε εφαρμογή η ΝΔ και ανανέωσε για μια ακόμα δεκαετία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, όπως προκύπτει από αυτούς τους πίνακες, η κυβέρνηση παρακρατεί για κάθε έτος: 56 ευρώ από τους συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη 400 ευρώ, 84 ευρώ από όσους παίρνουν σύνταξη 500 ευρώ, 154 ευρώ για σύνταξη 700 ευρώ, 308 ευρώ για σύνταξη 1.000 ευρώ, 490 ευρώ για σύνταξη 1.300 ευρώ, 630 ευρώ για σύνταξη 1.500 ευρώ και 1.120 ευρώ για σύνταξη 2.150 ευρώ.

Και έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός, ότι αυτό το επαχθές χαράτσι το πληρώνουν και συνταξιούχοι που με 400 και 500 ευρώ το μήνα φτύνουν αίμα για να τα βγάλουν πέρα. Και κάτι τελευταίο: Ενώ υποτίθεται ότι αυτός ο λογαριασμός έχει συγκροτηθεί για να καλυφθούν κάποια Ταμεία που βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία, με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο (3232), που ψηφίστηκε μια βδομάδα πριν τη διάλυση της Βουλής, η κυβέρνηση φρόντισε ώστε τα αποθεματικά, που ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές, να μπορεί να τα τζογάρει στο χρηματιστήριο.

Με το αίμα του συνταξιούχου δηλαδή η κυβέρνηση, στην οποία ανήκει ο Γ. Παπανδρέου, ποτίζει την τράπεζα της κερδοσκοπίας των βιομηχάνων και των πολυεθνικών. Και στις 7 του Μάρτη 2004 με την ψήφο τους θα καταδικάσουν την πολιτική και των δυο που έκαναν την ιεροσυλία να κλέψουν και απ' αυτές τις συντάξεις πείνας.


Γ - Χ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ