Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΥΠΑ
Υπερψηφίστηκε η πρόταση της ΕΣΚ

Με την υπερψήφιση της πρότασης της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» ΥΠΑ (ΕΣΚ), για ΥΠΑ ενιαία και 100% δημόσια, με όλα τα αεροδρόμια κρατικά, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου Σπάτων, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ).

Η υπερψήφιση της πρότασης της ΕΣΚ από τη συντριπτική πλειοψηφία των 112 συνέδρων της Ομοσπονδίας έχει ιδιαίτερη αξία, σε μια περίοδο καθοριστικής σημασίας για την ίδια την υπόσταση της ΥΠΑ, αλλά και για το μέλλον των περίπου 3.000 μόνιμων υπαλλήλων σ' αυτήν.

Κι αυτό, γιατί με τις προωθούμενες «αναδιαρθρώσεις» στον τομέα των αερομεταφορών, διαχωρίζεται ο επιτελικός και επιχειρησιακός τομέας της ΥΠΑ και η Υπηρεσία συρρικνώνεται σε ένα ολιγάριθμο αμιγώς επιτελικό σώμα, με ρόλο κανονιστικό, ρυθμιστικό και εποπτικό, ενώ οι προσοδοφόροι τομείς (αεροδρόμια και αεροναυτιλία) παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων στην ΟΣΥΠΑ και των αντιπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ, οι παρατάξεις έλαβαν:

Για το ΔΣ της ΟΣΥΠΑ, η ΠΑΣΚ 23 έδρες, η ΔΑΚΕ 10, η ΕΣΚ 5, η «Δημοκρατική Παράταξη» 3 και ένας ανεξάρτητος 1 έδρα. Η ΠΑΣΚ εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ και 1 η ΕΣΚ.

Ενόψει των εκλογών της 7ης Μάρτη, η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να αποδοκιμάσουν τους υποτακτικούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, και όσους στηρίζουν τις επιλογές της, μειώνοντας δραστικά τις δυνάμεις του δικομματισμού, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ταξική έπαλξη που αποτελεί το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ