Τρίτη 9 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ - ΕΝΤΟΛΕΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ

«ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»...«Σαρωτική νίκη, ανάλογη εκείνης του ΠAΣOK το 1981, επέτυχε ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία, διαμορφώνοντας στην κυριολεξία ρεύμα ανατροπής και πολιτικής αλλαγής. H χθεσινή ψήφος του ελληνικού λαού, που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα σχεδόν επτά ποσοστιαίων μονάδων, στα επίπεδα του 47%, υπήρξε καταδικαστική για τη σχεδόν εικοσαετή διακυβέρνηση του ΠAΣOK, για τα βάρη και τις ανισότητες που προκάλεσε, για τα αλαζονικά και καθεστωτικά χαρακτηριστικά που έλαβε όλα τα προηγούμενα χρόνια, για το περιβάλλον ανομίας, διαπλοκής και διαφθοράς που επικράτησε στη χώρα» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...«Η ευχερής επικράτηση της ΝΔ στις χθεσινές εκλογές επιτρέπει στον κ. Κ. Καραμανλή να σχηματίσει ανέτως την κυβέρνηση με την οποία θα αντιμετωπίσει τα χρονίζοντα κοινωνικά προβλήματα, επί των οποίων στηρίχτηκε άλλωστε η προεκλογική στρατηγική του, αλλά και τα κρίσιμα θέματα εθνικού χαρακτήρα... Στην αντίπερα όχθη, το κυβερνών ως χθες κόμμα εισέρχεται σε περίοδο ριζικών εσωτερικών αλλαγών, ενώ ως κύρια αιτία της εκλογικής αποτυχίας εκτιμάται η αλληλουχία λαθών των τελευταίων ετών. Ο κ. Παπανδρέου θα επιμείνει στην οπτική των τομών και των ρήξεων που εγκαινίασε με την εκλογή του στην ηγεσία, ενώ από τις χθεσινές πρώτες δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δε διεφάνησαν προθέσεις αμφισβήτησής του» (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ...«Καθαρή εντολή στη ΝΔ έδωσαν οι ψηφοφόροι, που ταυτόχρονα τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα λάθη της τελευταίας κυβερνητικής τετραετίας. Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος πρωθυπουργός εμφανίστηκε συναινετικός, ενώ και ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για δημιουργική αντιπολίτευση» («ΝΕΑ»).

ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΣΑΜΕ...«Την περίφημη φράση του Γερ. Αρσένη "Γιώργο, χάσαμε..." θυμήθηκαν χθες βράδυ στο ΠΑΣΟΚ όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα. Η συνέχεια ήταν εφιαλτική. Η Ν.Δ. νικήτρια με πάνω από 5% διαφορά. Ο Κ. Καραμανλής πρωθυπουργός στα 48 του» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΗΝΥΜΑΤΑ...«Το βουβό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας έδωσε μια εντυπωσιακά μεγάλη νίκη στη ΝΔ, τιμωρώντας ταυτόχρονα την αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ. Το εκλογικό σώμα έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κ. Καραμανλή. Ομως το μήνυμα απευθύνεται και στον Γ. Παπανδρέου από τον οποίο ζητά την ανανέωση του Κινήματος» («ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ