Πέμπτη 11 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στο Εφετείο οι 5 Κουβανοί αγωνιστές

ΜΑΪΑΜΙ.--

Στην πιο κρίσιμη φάση της η υπόθεση των 5 Κουβανών αγωνιστών που είναι φυλακισμένοι από το 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αρχίζει η ακροαματική διαδικασία της έφεσης ενώπιον του τριμελούς δικαστηρίου του 11ου Εφετείου της Ατλάντα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Prensa Latina», οι δικηγόροι υπεράσπισης αναμένεται να επικεντρώσουν την υπόθεση στο γεγονός της παντελούς απουσίας αμεροληψίας του δικαστηρίου του Μαϊάμι, προπύργιο της αμερικανοκουβανικής μαφίας, που καταδίκασε αρχικά τους αγωνιστές, Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Γκονζάλες, Ρενέ Γκονζάλες, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονζάλες, καθώς και την παντελή έλλειψη αποδεικτών στοιχείων αναφορικά στο κατηγορητήριο περί συνωμοσίας. Για το λόγο αυτό οι συνήγοροι θα επιμείνουν στην επανάληψη της δίκης και την πραγματοποίησή της εκτός της περιφέρειας του Μαϊάμι αλλά και της πολιτείας της Φλόριντα.

Υπενθυμίζεται ότι η «υπόθεση των πέντε». όπως έγινε γνωστή πια σε όλη την υφήλιο. Εχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης ειδικά για την αποφυλάκισή τους και την κατάρριψη του κατηγορητηρίου που οδήγησε στην αρχική καταδίκη τους για συνωμοσία και ως πράκτορες ξένης δύναμης, με ποινές που ποικίλουν από 15 χρόνια φυλάκισης έως και δις ισόβια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ