Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ - ΛΙΠΑΝΤΩΝ
«Φωνάζει ο κλέφτης... .»!

Την έντονη αντίδραση του «Ταξικού Αγωνιστικού Συνδυασμού» στην Πανελλήνια Ενωση Χειριστών και Λιπαντών Εκσκαφέων Γερανών, προκάλεσε το συκοφαντικό και «προβοκατόρικο», όπως το χαρακτηρίζει, άρθρο του προέδρου της Ενωσης, στελέχους της ΠΑΣΚΕ, Γιώργου Αντωνίου, στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας του σωματείου. Ενόψει των αρχαιρεσιών στην Ενωση (21-24 Μάρτη) ο Γ. Αντωνίου δημοσίευσε ένα κατάπτυστο κείμενο με το οποίο επιτίθεται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις δυνάμεις του στο Συνδικάτο Οικοδόμων και στην Ενωση Χειριστών, παρουσιάζοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ ως «τραμπούκους» και εμφανίζοντας τις προσπάθειες περιφρούρησης του 7ωρου, του 5ήμερου και των άλλων κατακτήσεων του κλάδου ως προσπάθειες «τρομοκράτησης» των εργατών στα εργοτάξια.

Ο «Ταξικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του: «Πού βρισκόταν ο κ. Αντωνίου όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή αν όχι τη συγκατάθεση των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, έπαιρνε πίσω δικαιώματα κατακτημένα με πολύχρονους αγώνες της εργατικής τάξης; Πού βρισκόταν όταν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, προσπαθούσε να ενημερώσει τους εργάτες, να τους οργανώσει και να τους συσπειρώσει, να αναπτύξει τον αγώνα για την περιφρούρηση των κατακτήσεών μας; Ας αφήσει στην άκρη τέτοιες μορφές "αντιπαράθεσης", ας μάθει ότι η λάσπη δεν πιάνει στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κι επιστρέφει σ' αυτούς που την πετάνε, οι εργάτες γνωρίζουν ποιους είχαν δίπλα τους στα προβλήματά τους και ποιους όχι. Ας απολογηθεί ο κ. Αντωνίου στους συναδέλφους χειριστές - βοηθούς για το τι έπραξε στα δύο χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος της Ενωσης, για το ποια ήταν η συμβολή του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Κι ας αφήσει τις συκοφαντίες, γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται».

Καταλήγοντας ο «Ταξικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» καλεί τα μέλη της Ενωσης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συσπειρωθούν στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα μπροστά και στη νέα επίθεση που θα εξαπολυθεί στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους. Τους καλεί ακόμα να συμμετάσχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες της Ενωσης, καταδικάζοντας τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό και την αδράνεια και υπερψηφίζοντας τον «Ταξικό Αγωνιστικό Συνδυασμό», το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί μια άλλη πορεία της Ενωσης προς όφελος των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ