Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΝΤΕΑΛ ΠΥΡΙΜΑΧΑ»
Πετάει στο δρόμο 80 εργαζόμενους

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων στην Εύβοια για να αποδειχτεί στην πράξη, ότι είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε με κυβέρνηση ΝΔ, στο στόχαστρο των αντεργατικών πολιτικών βρίσκονται μόνο οι εργαζόμενοι, οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους. Ετσι, οι 80 εργαζόμενοι του εργοστασίου παραγωγής πυρίμαχων τούβλων «ΙΝΤΕΑΛ Πυρίμαχα» στη Ριτσώνα Χαλκίδας πετιούνται στο δρόμο μετά την ανακοίνωση του ιδιοκτήτη μεγαλοεπιχειρηματία Δαβίδ (Ομιλος ΙΝΤΕΑΛ), ότι θα βάλει λουκέτο στην επιχείρηση και μάλιστα χωρίς καμία δικαιολογία.

Οι εργαζόμενοι έκαναν χτες Γενική Συνέλευση στην οποία ομόφωνα κατήγγειλαν ως αντεργατική ενέργεια την απόφαση της εργοδοσίας και εξουσιοδότησαν το σωματείο για άμεσες ενέργειες. Στη ΓΣ στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και της Ομοσπονδίας Κεραμοποιών, επισημάνθηκε από όλους ότι η επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ανταγωνισμού γιατί κατέχει μονοπωλιακή θέση στο χώρο, ενώ η μισή παραγωγή πάει στο εξωτερικό εδώ και 30 χρόνια που λειτουργεί.

Μιλώντας στους εργαζόμενους στη ΓΣ ο Γιώργος Αργύρης, μέλος της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚ Εύβοιας, τους κάλεσε να μην κάνουν πίσω από την απαίτησή τους για συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με όλες τις θέσεις εργασίας και να παλέψουν με ενότητα και αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ