Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Παράνομος αποκλεισμός

Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας για τον αποκλεισμό του από τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης

Για παράνομο αποκλεισμό των εκπροσώπων του από τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) - υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης ανέργων - παρά τις εκ του αντιθέτου προβλέψεις του νόμου, καταγγέλλει τον νομάρχη Λάρισας Λ. Κατσαρό - στηρίχτηκε από τη ΝΔ - το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ).

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΝΛ επισημαίνει ότι «καταγγέλλει τον νομάρχη Λάρισας διότι καταπατά αξίες και θεσμούς και παρανομεί, επανειλημμένως, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου». Και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ), η οποία με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ότι συνεχίζει να υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης ανέργων, χωρίς να συνεδριάζουν τα θεσμοθετημένα όργανά της.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, των υπουργών Προεδρίας, Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ - 794/31-12- 85τ. Β΄) η ΝΕΛΕ αποτελείται από τον οικείο νομάρχη, ως πρόεδρο με τον αναπληρωτή του και από εκπροσώπους των τοπικών φορέων, ένας εκ των οποίων είναι και από το ΕΚΝΛ με τον αναπληρωτή του. Η ΝΕΛΕ συνεδριάζει τακτικά σύμφωνα με το νόμο μία φορά το μήνα και έκτακτα όταν ζητηθεί. Η έγκριση των Προγραμμάτων Λαϊκής Επιμόρφωσης γίνεται στις συνεδριάσεις των μηνών Μάρτη και Σεπτέμβρη, εκτός από τις μεμονωμένες εκδηλώσεις που μπορεί να εγκρίνονται σε κάθε τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση.

Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, αλλά και παρά τις προσωπικές του δεσμεύσεις - πριν τις νομαρχιακές εκλογές όταν επισκέφτηκε το ΕΚΝΛ του τέθηκε το θέμα - ποτέ δεν καλέστηκε και συμμετείχε εκπρόσωπός μας στις συνεδριάσεις.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες εκθέτουν τους φορείς και απαξιώνουν τους θεσμούς, αλλά και υποκρύπτουν σκοπιμότητες και ενδεχομένως δόλο.

Οι ληφθείσες αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή του εκπροσώπου μας και ίσως και εκπροσώπων άλλων φορέων, θεωρούμε ότι είναι άκυρες και διάτρητες έναντι του νόμου. Καλούμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πάρει θέση επί του συγκεκριμένου θέματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεδρίαση με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων (2009-05-02 00:00:00.0)
Δραστηριότητες νομαρχιακών και δημοτικών κινήσεων (2002-07-10 00:00:00.0)
Δυσαρέσκεια για την έκθεση (2000-10-04 00:00:00.0)
Μετεκλογική "κεντροαριστερή" συνεργασιολογία (1998-11-01 00:00:00.0)
Ας κόψουν το δούλεμα (1996-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ