Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας κόψουν το δούλεμα

Πρωτεία συγκεντρωτικής αντίληψης διεκδικούν αρκετοί από τους νομάρχες που, κατά τ' άλλα, εμφανίζονται - στα λόγια - ως υπέρμαχοι της αποκέντρωσης.

Υποτίθεται πως όλοι μαζί ανέλαβαν στο Συνέδριο της Αλεξανδρούπολης, στις 6 του Απρίλη, την υποχρέωση να συγκαλέσουν τα Νομαρχιακά Συμβούλια και να συζητήσουν το νομοσχέδιο για τις περιφέρειες που προωθεί η κυβέρνηση, και για το οποίο συγκαλείται επίσης έκτακτο συνέδριο νομαρχών στις 27 του Απρίλη, ώστε να διατυπωθεί συνολικά η θέση της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αρκετά Νομαρχιακά Συμβούλια συνεδριάζουν αυτές τις μέρες με διάφορα θέματα, αλλά το νομοσχέδιο δε βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Τι θέσεις θα πάνε να διατυπώσουν στο συνέδριο των νομαρχών όσοι δεν έφεραν καν το θέμα για συζήτηση στα Συμβούλιά τους; Δε νομίζουν πως και η ανοχή στην κοροϊδία έχει ένα όριο;

Ας βγουν να πουν καθαρά ότι το μόνο που θέλουν είναι να εξασφαλίσουν ένα άλλοθι "διαλόγου" στην κυβέρνηση. Αλλά ας κόψουν το δούλεμα, με πρώτο τον κυβερνητικό πρόεδρο της ΕΝΑΕ. Το έκτακτο συνέδριο που θα γίνει το Σάββατο, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα είναι απλά μία παρωδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ