Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν λόγω "επιδοματικής" πολιτικής

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία και συγκέντρωση στις 7 το πρωί έξω από το υπουργείο Γεωργίας, προχωρούν σήμερα οι δασικοί υπάλληλοι, ζητώντας να μην καταργηθεί το ειδικό επίδομα των 60.000 δραχμών, που πήραν μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δασικών αποφάσισαν χτες το απόγευμα την κήρυξη τις σημερινής απεργίας, μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του χώρου, με τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα και σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν για το τι θα πράξουν στη συνέχεια. Οπως υποστήριξαν εκπρόσωποι των δασικών, ο υπουργός Γεωργίας τους ξεκαθάρισε χτες πως θα καταργηθεί το ήδη θεσμοθετημένο επίδομα ειδικών συνθηκών που δίδεται στους δασικούς υπαλλήλους. Το τελευταίο προωθείται και σε σχετική τροπολογία που σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Γεωργίας και σύμφωνα με την οποία θα χορηγηθεί σε όλους τους μόνιμους υπαλλήλους επίδομα ειδικών συνθηκών 3,7% από τα διαρθρωτικά προγράμματα προσανατολισμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας θα πάρουν καθαρά γύρω στις 35.000 δραχμές το μήνα.

Γεγονός πάντως είναι ότι η "επιδοματική" πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και στην παρούσα στιγμή το υπουργείο Γεωργίας, περιπλέκει την κατάσταση, παρά δίνει λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο. Επίσης, δημιουργεί έριδες ανάμεσα στους διάφορους κλάδους των εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν συνολικά τα φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Πέρα από αυτά, όπως φαίνεται και στην περίπτωση των δασικών υπαλλήλων, τα επιδόματα δεν προσφέρουν καμία κατοχύρωση, ακόμα και αν έχουν θεσμοθετηθεί, ενώ ο υπουργός Γεωργίας προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για να δώσει κάποια επιδόματα σε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου, κόβει τώρα από το επίδομα των δασικών γύρω στις 20.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ