Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Καταγγελίες για αυθαιρεσίες

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητείται σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας προσέφυγε, για τον αποκλεισμό της από το 7ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων,η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης ζητώντας την ακύρωση της απόφασης που πάρθηκε προχτές στη διάρκεια της πρώτης μέρας του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο Γιώργος Χατζηιωάννου,πρόεδρος του σωματείου που αποκλείστηκε, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αν και είναι ένα από τα αρχαιότερα σωματεία και έχει τα περισσότερα μέλη στο Νομό Θεσσαλονίκης, αποκλείστηκε πραξικοπηματικά από μια μικρή μειοψηφία συνέδρων, ενώ είχαν διακοπεί οι εργασίες και είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι σύνεδροι. Οι μεθοδεύσεις αυτές αποσκοπούν, όπως κατήγγειλε στο "Ρ", στη "νομιμοποίηση" ενός νεότερου σωματείου, το οποίο συστήθηκε αντικανονικά πριν μερικούς μήνες, με στόχο την εξυπηρέτηση εκλογικών συσχετισμών κατά τη σημερινή εκλογή της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πρόκειται να συζητηθεί σήμερα το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο, οπότε το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί του θέματος.

Οι συνδικαλιστές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν επίσης ότι το σωματείο "Νο 2" έκανε αρχαιρεσίες χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο μια μέρα πριν την εγγραφή του στο βιβλίο του Πρωτοδικείου.

Το 7ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας σημαδεύτηκε όμως και από την απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής να μην υπογράψει το πρακτικό που αφορά τα οικονομικά πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι διαπιστώθηκαν οικονομικές ατασθαλίες.

Το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ και κατά τη χτεσινή μέρα, καθώς μέσα κι έξω από το αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ κυριαρχούσαν οι συζητήσεις για τις σημερινές αρχαιρεσίες. Μια διαδικασία που απ' ό,τι φαίνεται θα διεξαχθεί υπό την αυστηρή "επίβλεψη" κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, κομμάτων που ενδιαφέρονται για την κηδεμονία του χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε συνέδρους σε ξενοδοχείο της Αθήνας για να... εκφράσει την υποστήριξή του στο συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών!

Η έντονη πόλωση και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά από το χώρο της ΝΔ για τον έλεγχο του συνεδρίου, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών συνέδρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομιλητές από την Αθήνα, όσο και από την επαρχία, κατήγγειλαν για κομματικές δεσμεύσεις τόσο τον απερχόμενο πρόεδρο, Δ. Γόγολο,όσο και τον υποψήφιο για την προεδρία της ΠΟΑΣΥ, Δ. Κυριαζίδη.Ορισμένοι σύνεδροι κάλεσαν το Σώμα να συναισθανθεί την κρισιμότητα της περιόδου που διανύει ο συνδικαλισμός στην Αστυνομία και να επιλέξουν για το ΔΣ νέους και άφθαρτους συνδικαλιστές, απομονώνοντας εκείνους που υπέταξαν τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα στην εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ