Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαχείριση μάλαμα...

Σε αποκεντρωμένη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών μετατρέπεται το μεγαλύτερο Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά και μια διοίκηση, που στην πλειοψηφία της είναι διορισμένη. Το καθεστώς αυτό βολεύει τις εκάστοτε κυβερνήσεις που "διαφεντεύουν" τα αποθεματικά του Ταμείου.

Συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ σημείωναν ότι η αλλαγή της νομικής μορφής του Ταμείου δεν αλλάζει στην ουσία τη λειτουργία του, αλλά το υπουργείο Οικονομικών αποκτά τη δυνατότητα ακόμα και να το... ιδιωτικοποιήσει!

Δείγμα του - "εκσυγχρονιστικού" - τρόπου διαχείρισης των αποθεματικών του Ταμείου από τις κυβερνήσεις, είναι ότι δόθηκαν δάνεια σε βιομήχανους με 1 ή 2% επιτόκιο!

Αλλά και διάφορα ακίνητα του Ταμείου έχουν στην ουσία παραχωρηθεί για ένα κομμάτι ψωμί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αμερικανικής πρεσβείας. Το οικόπεδο 14 στρεμμάτων, στο οποίο είναι χτισμένη, ανήκει στο Ταμείο. Το ενοίκιο που καταβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι... 70 χιλ. δραχμές το μήνα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ