Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ολα "νόμιμα" στη νέα Τρούμπα

"Ολα καλά καμωμένα" είναι για τον δήμαρχο, Στ. Λογοθέτη,όσα αφορούν στην υπόθεση των μπαρ, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στον Πειραιά. Ο δήμαρχος Πειραιά σε συνέντευξη Τύπου, χτες, χαρακτήρισε "συκοφαντικές (!) και ανυπόστατες" τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, που του αποδόθηκαν με την πρόσφατη ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ουσιαστικά διέψευσε τα ίδια τα έγγραφα του δήμου, που βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και επιβεβαιώνουν ότι κάποια από τα μπαρ που λειτουργούν στην πόλη πήραν άδειες από το δήμο, αν και οι προς έγκριση φάκελοί τους, με τα έγγραφα που όφειλαν κατά το νόμο να υποβάλουν, ήταν είτε παντελώς άδειοι, είτε ελλιπείς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταστήματος που λειτουργεί στην οδό 34ου Συντάγματος Πεζικού. Το κατάστημα άνοιξε στις αρχές Δεκέμβρη πέρσι και πήρε άδεια λειτουργίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στις 20 του ίδιου μήνα. Ο φάκελός του, όμως, που πρέπει να περιέχει 18 κατά το νόμο δικαιολογητικά, που θα συνηγορούν στην έκδοση άδειας, κατατέθηκε στο δήμο μόλις το Γενάρη του '96, μετά ένα μήνα, δηλαδή, αφότου είχε εξασφαλίσει άδεια!

Ωστόσο, ο δήμαρχος του Πειραιά επέμεινε χτες ότι όσες άδειες εκδόθηκαν συγκέντρωναν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ενώ "δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα άδειας, χωρίς τη θετική άποψη της Υγειονομικής Επιτροπής, της Πολεοδομίας, της Πυροσβεστικής και τη σύμφωνη γνώμη των διαμερισματικών συμβουλίων". Σύμφωνα, πάντως, με τις καταγγελίες που έχουν γίνει συχνά, τα σχετικά έγγραφα απουσιάζουν, ενώ υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν ως μπαρ, είτε με την έκδοση αδειών μουσικών οργάνων και μικροφωνικών εγκαταστάσεων, είτε με προσωρινές άδειες, τη στιγμή που η κανονική τους άδεια προβλέπει διαφορετική, ήπια χρήση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρήσιμες πληροφορίες για τον ψηφοφόρο (2014-05-15 00:00:00.0)
Γιατί θέλει να φακελώσει μετανάστες βιοπαλαιστές; (2012-10-24 00:00:00.0)
Καταργεί την κυριακάτικη αργία βαφτίζοντας τουριστική την περιοχή (2012-03-22 00:00:00.0)
Χάνεται ένας ακόμη ελεύθερος χώρος; (1998-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ