Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αβέβαιη παραμένει η "μοίρα" της ΑΔΕΛΚΑΝ

Αβέβαιο εξακολουθεί να παραμένει το μέλλον της τοματοβιομηχανίας ΑΔΕΛΚΑΝ,αφού σε σχετική σύσκεψη που έγινε χτες βράδυ στο υπουργείο Γεωργίας δε βρέθηκε κάποια λύση.

Το μόνο που αποφασίστηκε χτες ήταν να πραγματοποιηθεί νέα ευρεία σύσκεψη αύριο στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Γεωργίας, μήπως και εξευρεθεί λύση που θα αποτρέψει το "λουκέτο" στη χρεοκοπημένη επιχείρηση (τα χρέη της ξεπερνούν τα 20 δισ. δρχ.) Οι πιστώτριες τράπεζες Αγροτική, Εμπορική, ΕΤΒΑ, Πίστεως και Εθνική εμμένουν στην πρότασή τους για εκκαθάριση και εκποίηση της επιχείρησης, ενώ ήδη η Εμπορική με την ΕΤΒΑ ξεκίνησαν τις διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιακών της στοιχείων. Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, προκειμένου να μην αναλάβει το κόστος από το ενδεχόμενο κλείσιμο της ΑΔΕΛΚΑΝ, πετάει το μπαλάκι στους τοπικούς φορείς της Μαγνησίας, ζητώντας τους να αναλάβουν αυτοί την ευθύνη για το τι θα γίνει τελικά.

Πάντως, χτες οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΛΚΑΝ επανέλαβαν για δεύτερη μέρα την τετράωρη στάση εργασίας με ταυτόχρονο αποκλεισμό των υποκαταστημάτων των τραπεζών Αγροτική, Εθνική και Εμπορική, στον Αλμυρό. Οι 400 μόνιμοι εργαζόμενοι μαζί με τους 600 εποχικούς συναδέλφους τους ζητούν να δοθεί κατανομή ντομάτας στην ΑΔΕΛΚΑΝ και να ρυθμιστούν τα χρέη της, τα οποία - όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης της - δημιουργήθηκαν λόγω της "κοινωνικής πολιτικής" που εφάρμοσε το 1986 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω της τοματοβιομηχανίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν δε δοθεί φέτος η ποσόστωση στην ΑΔΕΛΚΑΝ (73.000 τόνοι), δεν κινδυνεύουν μόνο οι 1.000 εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλιά, αλλά αναμένεται να υπάρχουν επιπτώσεις και στους 2.000 περίπου παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι πίστεψαν τις υποσχέσεις του υπουργείου Γεωργίας ότι θα δοθεί η κατανομή και καλλιέργησαν ντομάτες, με αποτέλεσμα τώρα να μη γνωρίζουν αν και πότε θα πουλήσουν το προϊόν τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ