Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισόβια σε Κινέζο για το φόνο συμπατριώτη του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε χτες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Κινέζος Λι Γιαν Τσανκ, ο οποίος στις 19-10-1994 σκότωσε στο Καματερό με μαχαίρι τον σύζυγο της ερωμένης του, Φα Τσενκ, 31 χρόνων. Η σύζυγος του θύματος, Γενκ Τσενκ, κρίθηκε κατά πλειοψηφία 6 - 1 ένοχη για ηθική αυτουργία στο φόνο και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 χρόνων, με τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Επίσης, πενταετής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και απέλαση μετά την έκτιση της ποινής της.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Σωτ. Παππάς χαρακτήρισε "σατανικό" και "ραδιούργο" τον Τσανκ, ενώ για την Τσενκ είπε ότι συμμετείχε στο έγκλημα με τη σιωπή της, αφού δήλωσε την εξαφάνιση του συζύγου της στην Αστυνομία ύστερα από δέκα μέρες και αφού ο δράστης είχε τεμαχίσει το πτώμα με ηλεκτρικό πριόνι και είχε πετάξει τα μέλη σε διάφορα μέρη.

Το έγκλημα έγινε όταν το θύμα πληροφορήθηκε τον παράνομο δεσμό της συζύγου του και πήγε στο σπίτι του εραστή της για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ