Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Επιτυχία της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο συνδυασμός που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ στις εκλογές, για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), στον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας (ΙΣΚ).

Η παράταξη "Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση Γιατρών", πήρε 24 ψήφους (ποσοστό 9%) και εξέλεξε ένα μέλος στο ΔΣ, τον Μπ. Χαραλάμπους,ενώ για τον ΠΙΣ πήρε 39 ψήφους. Στις προηγούμενες εκλογές το 1993 είχε πάρει 11 ψήφους.

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η "Φιλελεύθερη Κίνηση Γιατρών" που πρόσκειται στη ΝΔ με 142 ψήφους για το ΔΣ (ποσοστό 51,6%) και 116 για τον ΠΙΣ. Αν και πρώτη δύναμη, είχε σημαντική πτώση από τις προηγούμενες εκλογές όπου είχε ποσοστό 64%.Δεύτερη δύναμη, η "Αδέσμευτη Κίνηση Γιατρών",με 67 ψήφους (ποσοστό 24,3%), ενώ ο κοινός συνδυασμός ΠΑΣΟΚ και "ΣΥΝ", "Ιατρική Ενότητα",πήρε 37 ψήφους (ποσοστό 13,5%) και εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο στο ΔΣ.

Η σημαντική άνοδος της ΔΑΚ γιατρών, παρά τις αντίξοες συνθήκες του χώρου, οφείλεται στους συνεχείς αγώνες της για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και την επίλυση των προβλημάτων των γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ