Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Προσλαμβάνει απασχολήσιμους με 300 ευρώ το μήνα!

Το σχετικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε από τις προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρατάξεις

Τέσσερις ώρες δουλιά τη μέρα, 300 ευρώ το μήνα, για ένα χρόνο, επιφυλάσσει ο Δήμος Πάτρας σε 43 εργαζόμενους τους οποίους αναμένεται να προσλάβει το επόμενο διάστημα. Αυτό αποφασίστηκε και με τη «βούλα» από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, προχτές το βράδυ, όταν το σχετικό «πρόγραμμα» μερικής απασχόλησης έφερε προς ψήφιση η δημοτική αρχή που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ (Καράβολας) και υπερψηφίστηκε και από την παράταξη της ΝΔ (Φλωράτος).

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί μοχλό για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, υλοποιώντας ταυτόχρονα την κυβερνητική πολιτική. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης - το οποίο έχει ψηφιστεί και από άλλους δήμους (Καλαμάτα κ.ά.) - αντιτάχθηκε μόνο η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι».

Στο πρόγραμμα αυτό με τίτλο «Μερική απασχόληση - παροχή κοινωνικών υπηρεσιών» θα προσληφθούν 43 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση για διάστημα ενός χρόνου για την «υλοποίηση δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα (Κοινωνική Μέριμνα - ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, Κοινωνική Ενσωμάτωση Μεταναστών - Πολιτική Προστασία, Φύλαξη Σχολικών Κτιρίων, Αγροτική Ανάπτυξη, Προστασία Περιβάλλοντος, Υγεία - Πρόνοια)». Η δαπάνη για την απασχόληση των 43 εργαζομένων θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα ανέρχεται στο ποσό των 301.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής της Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», Κώστας Πελετίδης, υπογράμμισε πως «η δημοτική αρχή, ξεχνώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του δήμου, έσπευσε πρώτη να υλοποιήσει το αντεργατικό σχέδιο που προωθεί το μεγάλο κεφάλαιο στην ΕΕ και στη χώρα μας και είναι θλιβερό το κατάντημά τους να πρωτοστατούν στο να υπάρχουν εργαζόμενοι - επιστήμονες στο δήμο με τέτοιες πανάθλιες αμοιβές και συνθήκες» και κατέληξε τονίζοντας: «Οσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να έχουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα δεν μπορεί παρά να ανατριχιάζουν με αυτού του είδους τις αποφάσεις. Εμείς παλεύουμε ώστε η κοινωνική πολιτική να ασκείται υπό την αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να είναι δωρεάν, με εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα και μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ