Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΓΙΑΝΗΣ
Χωρίς δημοτική αρχή

«Ακέφαλος» έχει μείνει εδώ και ένα μήνα ο Δήμος Γόργιανης στο Νομό Γρεβενών, ύστερα από την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης να κηρύξει έκπτωτη τη δημοτική αρχή, με το αιτιολογικό ότι στις προηγούμενες εκλογές η παράταξη που πλειοψήφησε δεν πληρούσε στο ψηφοδέλτιό της την προβλεπόμενη από το νόμο ποσόστωση των γυναικών.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση εκδόθηκε στις 9 Φλεβάρη, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει μέχρι σήμερα ορίσει υπηρεσιακό δήμαρχο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου, με τελικούς αποδέκτες τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Το τακτικό προσωπικό παραμένει απλήρωτο, όπως και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ και τη Δημοτική Επιχείρηση, αφού ο δήμαρχος δε δικαιούται πλέον να υπογράψει τη μισθοδοσία τους. Η συγκομιδή των σκουπιδιών έχει σταματήσει, ενώ οι δημότες αδυνατούν να πάρουν ακόμα και μια βεβαίωση ή πιστοποιητικό από τις υπηρεσίες του Δήμου. Τεράστια είναι τα προβλήματα και στη μετακίνηση των αγροτικών ιατρών αλλά και των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις δημοτών που κινδυνεύουν να χάσουν τις προθεσμίες για επιδοτούμενα προγράμματα σχετικά την εργασία τους, καθώς ο Δήμος αδυνατεί να εκδώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Γόργιανης με ευθύνη της Περιφέρειας καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του Δήμου, ζητώντας να οριστεί άμεσα υπηρεσιακός δήμαρχος, ο οποίος θα μεριμνήσει και για την ομαλή διεξαγωγή των νέων εκλογών που ορίστηκαν από τη Νομαρχία για τις 28 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ