Τετάρτη 12 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία για τα σχολεία

Αύριο θα γίνει η συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συμιριώτη

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Συμιριώτη στη Νέα Ιωνία οι γονείς και οι μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου, ζητώντας την άμεση επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Η κινητοποίηση έχει αποφασιστεί σε σύσκεψη από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων, του 8ου και 19ου Δημοτικών, καθώς και των 2ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο είναι σεισμόπληκτο σχολείο, στεγάζονται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο σε διπλοβάρδια. Εδώ και εφτά μήνες περίπου από τον καταστροφικό σεισμό δεν έχει δοθεί μια απάντηση στους γονείς για το τι πρόκειται να γίνει με το σχολείο τους και αν αυτό επιτέλους θα επισκευαστεί.

Επίσης, και το 8ο Δημοτικό μετά το σεισμό φιλοξενείται από το 19ο σε άσχημες συνθήκες και προκειμένου να συστεγαστούν επιστρατεύτηκαν βοηθητικές αίθουσες, ενώ δημιουργήθηκαν υπεράριθμα τμήματα. Τέλος, οι γονείς των μαθητών των 2ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων, που και αυτά συστεγάζονται, ζητούν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το γυμναστήριο του σχολείου, το οποίο έχει υποστεί καθίζηση.

Οι γονείς των μαθητών των παραπάνω σχολείων ζητούν να σταματήσει ο εμπαιγμός και η αδιαφορία και απαιτούν άμεσα από τον ΟΣΚ και τους αρμόδιους φορείς να πάρουν μέτρα και να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλούς μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ