Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Δε θα επιτρέψουν ανατροπή του ωραρίου

Πρόκληση που δε θα την επιτρέψουν, χαρακτηρίζουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Φαρμάκου και το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας να επιμηκύνει στα φαρμακεία τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, των εφημεριών, διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων και εργασία το Σάββατο, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αυτή η απόφαση πάρθηκε πονηρά, καταγγέλλουν, και στόχος, απ' ό,τι φαίνεται, είναι η καθιέρωση μόνιμα αυτών των ρυθμίσεων, που, εκτός από την εξόντωση των εργαζομένων, θέλουν ντεφάκτο να καταργήσουν στην πράξη τις ρυθμίσεις της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας». Δεν είναι τυχαίο, επισημαίνουν ακόμα, ότι τόσο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος όσο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ουσιαστικά, αρνήθηκαν να συναντηθούν με την Ομοσπονδία, μετά από αίτημά της για να συζητήσουν το θέμα του ωραρίου.

Ομοσπονδία και Συνδικάτο κάνουν καθαρό και στέλνουν σαφές μήνυμα σε υπουργείο Εργασίας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, φαρμακοποιούς και κάθε εργοδότη ότι δεν είναι διατεθειμένοι και δε θα επιτρέψουν καμία παραβίαση και ανατροπή του ωραρίου και του 5ήμερου, όπως προβλέπει η κλαδική σύμβαση και η τελευταία απόφαση της Νομαρχίας. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα στα φαρμακεία να μην παρεκκλίνουν στο ελάχιστο από το σημερινό ωράριο και τα σωματεία του κλάδου να επαγρυπνούν και να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά σε όποια παραβίαση γίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ