Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Σταθερά στη γραμμή της ταξικής αναμέτρησης

Με στόχο την παραπέρα ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής και τη συσπείρωση της εργατικής τάξης ενάντια στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, των πολιτικών του οργάνων και των εκάστοτε πολιτικών του εκφραστών, ολοκλήρωσε τις εργασίες του Απολογιστικού Συνεδρίου του το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου. Από τον απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του ΕΚ Αγρινίου επιβεβαιώθηκε ο ταξικός του προσανατολισμός και η ασυμβίβαστη ταξική αγωνιστική διαδρομή του στα πλαίσια του ΠΑΜΕ. Επόμενος σταθμός αγώνα, η απεργία της 31ης Μάρτη, για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες.

Το ΕΚ Αγρινίου, κάνοντας ανασκόπηση της δράσης του, εκτιμά ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ξεσηκωμό της εργατικής τάξης της περιοχής ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Εξέφρασε την ενεργό αλληλεγγύη του σε τμήματα των εργαζομένων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις απολύσεις, έκανε πράξη τη δημιουργία μετώπου με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τη συμμετοχή στους αγώνες των αγροτών και των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών.

Εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Συμμετείχε στις μεγάλες κινητοποιήσεις κατά την εξάμηνη προεδρία της ελληνικής κυβέρνησης στην ΕΕ. Ανοιξε τη δράση του σε ζητήματα της παιδείας, της υγείας. Εκανε σημαντικά βήματα στη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και στην ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού της πάλης του. Εδωσε χτύπημα σε βάρος της ταξικής συναίνεσης, των κοινωνικών διαλόγων, της λογικής του εφικτού. Ανέδειξε τη σημασία και την αναγκαιότητα της ταξικής πάλης, μπολιάζοντας με αυτό τμήματα της εργατικής τάξης.

Το ΕΚ Αγρινίου αποφάσισε να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, στα πλαίσια του ΠΑΜΕ. Στοχεύει στη μαζικοποίηση και συνένωση σωματείων σε κλαδικό επίπεδο, στη δημιουργία σωματείων που να είναι πραγματικά κύτταρα της ταξικής πάλης, με συλλογική και πλούσια δράση. Να συμβάλει στη μαζικοποίηση και ένταξη στα σωματεία περισσότερων νέων εργαζομένων, στην ενίσχυση της Επιτροπής Νέων Εργαζομένων του ΕΚΑ, ώστε να βγουν νέοι μαχητές. Να προετοιμάσει και να μπολιάσει τη νέα γενιά με τους στόχους και την εμπειρία του ταξικού κινήματος. Να δημιουργήσει προϋποθέσεις ενιαίας δράσης εργαζομένων και με άλλα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ