Σάββατο 27 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλιά

Την κοροϊδία των χιλιάδων συμβασιούχων και των εργαζομένων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που περιπαίζουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ακόμα, καταγγέλλει και όσους ισχυρίζονται ότι η κοινοτική Οδηγία 1999/70 οδηγεί στη μονιμοποίησή τους «ενώ είναι γνωστό ότι επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και σε καμιά περίπτωση δεν επιβάλλει τη μονιμοποίηση».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι στόχος πάλης είναι η κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων και καλεί «όλους αυτούς τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό "παρών" στην απεργία της 31 του Μάρτη και στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στις 10 το πρωί».

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται τον εργαζόμενο ως κόστος που πρέπει να μειωθεί «μέσω των πιο φθηνών μισθών και ημερομισθίων, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των μειωμένων επενδύσεων για την υγιεινή και ασφάλεια, των μικρότερων κονδυλίων για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις», σημειώνει το ΠΑΜΕ. Για αυτό και το υποτιθέμενο ενδιαφέρον τους για τους συμβασιούχους είναι «ψεύτικο και υποκριτικό». Η οριστική λύση που τάχα δίνουν στο πρόβλημα των συμβασιούχων (καταγραφή πάγιων αναγκών, Προεδρικό Διάταγμα και μοριοδότηση) «είναι συνειδητή προσπάθεια διαιώνισης του προβλήματος και της ομηρίας δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι η μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους είναι αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο. Απαιτεί και αγωνίζεται για «την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις εργασίας, με δελτία παροχής υπηρεσιών, με συμβάσεις έργου, σαν ωρομίσθιοι κλπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ