Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Αντιρίξ και Συμφωνίξ: Η μεγάλη περιπέτεια»

Το DDT, η μεγαλοφυής αλλά επικίνδυνη εφεύρεση του καθηγητή Βακτηρίου, πέφτει στα χέρια του δικτάτορα της Τυραννίας, ο οποίος σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για την κατάκτηση του Πλανήτη. Ο ντετέκτιβ Φρέντι Μάζους, που αναλαμβάνει την υπόθεση, δωροδοκείται από το δικτάτορα και έτσι τώρα η μόνη ελπίδα για τη σωτηρία του κόσμου βρίσκεται στα χέρια των Αντιρίξ και Συμφωνίξ, των πιο ασυνεννόητων ντετέκτιβ που υπάρχουν στον κόσμο.

Οι Αντιρίξ και Συμφωνίξ αποτελούν δημιούργημα του Ισπανού κομίστα Φρανσίσκο Ιμπανέθ και οι περιπέτειές τους έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες. Ο Χαβιέ Φέσερ προσπαθεί να μεταφέρει τα πασίγνωστα κόμικς στη μεγάλη οθόνη. Κρατάει αναλλοίωτους τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές και δεν ξεφεύγει κατά πολύ από το πνεύμα των κόμικ. Περιπέτειες και συμφορά, ανακατωσούρα και πολλά μπλεξίματα. Τραβηγμένες καταστάσεις που έχουν καλές προθέσεις. Ευχάριστη ταινιούλα για ιδιαίτερο κοινό, με καλές στιγμές, αν και πρέπει να είσαι «φαν» των κόμικ τέτοιου είδους.

«La Gran Aventura de Mortadelo y filemon» Κωμωδία ισπανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Χαβιέ Φέσερ. Με τους: Μπενίτο Ποτσινό, Ντομινίκ Πινόν, Πέπε Βιγιουέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ