Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελπιδοφόρο μουσικό «ψηφιδωτό»

«Αισιόδοξη αφετηρία αντεπίθεσης για το καλό ελληνικό τραγούδι στο άμεσο μέλλον», μια «ουσιώδης εναλλακτική πρόταση στο λόγο, τη μουσική και την ερμηνεία», είναι για τη «Μικρή Αρκτο» οι δεκαπέντε νέοι δημιουργοί και οι έντεκα νέοι ερμηνευτές, που συμμετέχουν στο cd «Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Αρκτου». Στην εποχή που σε «δοκιμαστικούς σωλήνες» εκκολάπτονται κλωνοποιημένα «μουσικά» κακέκτυπα, η «Μικρή Αρκτος» καταθέτει το δεύτερο δίσκο της - καρπό μιας γόνιμης καλλιτεχνικής διαδικασίας. Ο δίσκος περιλαμβάνει 17 τραγούδια, που δίνουν «μια ελπιδοφόρα νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι».

Για τη φετινή ακρόαση, η «Μικρή Αρκτος» και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής και στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος προσκάλεσαν νέους ερμηνευτές και δημιουργούς του έντεχνου τραγουδιού. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη: H «Μικρή Αρκτος» άκουσε πάνω από 5.000 τραγούδια 600 νέων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στην ακρόαση συμμετείχαν 350 νέοι ερμηνευτές.

Στο cd συμμετέχουν οι τραγουδοποιοί: Παναγιώτης Ασβεστάς, Ηλίας Βαμβακούσης, Γιάννης Γεωργαντέλης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Δημήτρης Οικονόμου και Βασιλική Παπακωνσταντίνου, β) οι στιχουργοί: Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Σωτήρης Τριβιζάς, γ) οι συνθέτες: Θέμης Καραμουρατίδης, Δημήτρης Μαραμής, Βαγγέλης Μπουσμαλής, Μίλτος Σελητσανιώτης και Κώστας Τσίρκας, δ) οι ερμηνευτές: Μαρία Δημητρούλα, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Κώστας Κληρονόμος, Νατάσα Μποφίλιου, Στέφανος και Γιάννης Σίνης και το φωνητικό σύνολο Sonama (Σοφία Μάλαμα, Ναταλία Κάντζια, Μαρία Γράμψα). Τα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Κώστας Παρίσης. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο δίσκο θα δώσουν δύο συναυλίες στο θέατρο «Αλφα», Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη (8.30 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ