Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοθεατρικό «ταξίδι»

Η μουσική παράσταση για μια ηθοποιό - τραγουδίστρια και πιάνο, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη, «Αδεια ποδηλάτου», που παρουσιάστηκε αρκετές φορές με επιτυχία, επαναλαμβάνεται, στις «Χοροροές», στις 16, 17, 18, 19, 23, 24, 25 και 26 Απρίλη.

Πρόκειται για «ταξίδι» στην εικοσαετία 1945 - 1965. Τα κείμενα (γράμματα - μνήμες απλών ανθρώπων, άρθρα περιοδικών) επέλεξε η ηθοποιός Κερασία Σαμαρά, η οποία ερμηνεύει και τραγούδια της εποχής, με συνοδεία πιάνου. Μια επιλογή ελαφρών, λαϊκών, δημωδών τραγουδιών της εποχής. Περνώντας από τον Χαρόπουλο στον Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι, ζωντανεύει τη στερημένη, αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξη ατμόσφαιρα της μεταβατικής εποχής της ελληνικής κοινωνίας. Μια παράσταση, που αποδίδει φόρο τιμής σε ανθρώπινες στιγμές που πέρασαν απαρατήρητες και χαμηλότονες σ' ένα μεγαλειώδες ζωντανό υλικό και τις αναδεικνύει σε μεγαλειώδη δείγματα της ανθρώπινης ψυχής.

Οι φωτισμοί είναι του Δήμου Αβδελιώδη, η εικαστική επιμέλεια του Αγγελου Παπαδημητρίου, η επιμέλεια κίνησης του Αγγελου Παπαδημητρίου. Στο πιάνο, ο Γιώργος Κομπογιάννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ